KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Početni sastanak Erasmus+ projekta „Combinining approaches in the literature and language learning“ u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

Od 4. do 6. travna 2022. u slatinskoj Industrijsko-obrtničkoj školi održan je početni sastanak koordinatora, ravnatelja škola i članova projektnih timova Erasmus+ projekta C.A.L.L. Sastanak je imao nekoliko ciljeva, od upoznavanja suradnika i predstavljanja partnerskih škola, preko analize dosadašnjeg rada na projektu i planiranja daljnjih projektnih aktivnosti, do izmjene primjera dobre prakse u podučavanju jezika i književnosti, no i drugih uspješnih priča partnerskih škola.

Članovi projektnoga tima škole domaćina svoje su kolege iz Rumunjske, Turske i Sjeverne Makedonije upoznali i s kulturnom baštinom Slatine posjetom Zavičajnom muzeju Slatina i vinariji Stari podrum.

Program drugoga dana sastanka sastojao se od studijskoga posjeta Vukovaru i Osijeku u sklopu kojega je posjećen Muzej vučedolske kulture, te Gimnazija Vukovar, pri čemu su nastavnici iste predstavili svoje primjere dobre prakse, a potom su gosti iz europskih zemalja upoznali i kulturnu baštinu Osijeka i okolice.

U radnome dijelu programa obrazovni sustav Republike Hrvatske i specifičnosti IOŠ-a Slatina predstavila je pedagoginja Ljubica Subotić-Pofuk, dok su iskustva IOŠ-a u Erasmus+ i eTwinningovim projektima predstavili ravnatelj Mladen Graovac te nastavnice Svjetlana Dupan, Jasna Varga i Helena Roštaš.
Načine uključivanja asistenata u nastavi za učenike s teškoćama u IOŠ-u Slatina, s naglaskom na nastavu materinskoga jezika i književnosti, predstavila je Ivana Lukač Vuković, izlaganja o uključivanju neformalnih oblika učenja u rad škole radom volonterskog kluba, učeničke zadruge i organiziranjem nastave na otvorenom održale su Svjetlana Dupan i Jasna Varga, a primjere pristupa učenicima u nepovoljnom položaju u nastavi materinskog jezika i književnosti predstavila je Ljubinka Rtoska, nastavnica Makedonskog jezika u SSOU „Dimitrija Čupovski“ iz makedonskoga grada Velesa.

Erasmus+ projekt C.A.L.L. u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina provodi se od rujna 2020. godine te traje do kolovoza 2023.
Ciljevi su projekta razvijanje jezičnih vještina učenika upotrebom suvremenih i inovativnih oblika i pristupa podučavanja te razmjena dobrih praksi podučavanja na međunarodnoj razini.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button