NASLOVNICAŽUPANIJA

Početna konferencija projekta „In-In integracija i inkluzija“: Potpisani ugovori s 44 osobe koje će u iduće četiri godine obavljati poslove pomoćnika u nastavi

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pročelnika upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, ravnatelja osnovnih i srednjih škola, održana je početna konferencija projekta „In-In – integracija i inkluzija“, projekta za osiguravanje pomoćnika u nastavi. Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurava Virovitičko-podravska županije.

Kroz ovaj projekt, zaposlene su 44 osobe, na period od četiri godine, a temeljem Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi, a vezano uz projekt “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.”

  • Na ovaj način naši korisnici, kojima je potreban pomoćnik u nastavi, dobili su na četiri godine osobu koja će im pomagati u nastavi. Postoji potreba za još nekoliko pomoćnika u nastavi. Poslali smo dopis nadležnom ministarstvu kako bi nam se povećala sredstva, pa da svi oni kojima je pomoć potrebna, da je i dobiju. Još čekamo odgovor, a postoji mogućnost da i sama županija sufinancira potreban broj pomoćnika u nastavi – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Nastavak je to već dvogodišnjeg projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. 2015. godine, zaposleno je 79, a 2016. godine 49 pomoćnika u nastavi ovih iznimno uspješnih projekta Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e. Ove godine, projektnu prijavu napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om.

  • Na ovaj način smo osigurali prijeko potrebna sredstva koja su velika pomoć učenicima i njihovim roditeljima u sredinama gdje naši korisnici obitavaju. Učenicima će na ovaj način biti olakšan pristup u njihovom obrazovnom procesu. U ovome svemu nam je pomogla VIDRA, te Putokaz i Eduka koji su obavljali obradu kandidata za pomoćnike u nastavi – kazala je između ostalog pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

Partneri na projektu su: OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Josipa Kozarca Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, OŠ Suhopolje, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, OŠ Gradina, OŠ Mikleuš, OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, OŠ Voćin. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button