DOGAĐANJANASLOVNICA

Početkom akademske 2021./2022. godine u Slatini svoje obrazovanje počinje I. generacija studenata studijskog programa izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i Predškolski odgoj i obrazovanje

Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Grad Slatina potpisali Ugovor o izvođenju i sufinanciranju nastave na dislociranom studiju u Slatini


Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, njegov zamjenik Ilija Nikolić i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok jučer su službeno posjetili Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti gdje ih je primio dekan, prof. dr. sc. Damir Matanović.

Razlog ovog susreta bio je potpisivanje Ugovora o izvođenju i sufinanciranju nastave na dislociranom studiju Ranoga i Predškolskoga odgoja i obrazovanja u Slatini I. generacije studenata akademske 2021./2022. godine.

Sklopljenim ugovorom Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti obvezuje se studentima navedenog studija osigurati izvođenje i pokrivenost nastave sukladno studijskom programu, izvedbenom planu nastave i nastavnom kalendaru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a u skladu sa Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, dok se Grad Slatina obvezuje osigurati prostor i opremu za izvođenje nastave u Slatini za I. generaciju studenata koju će sufinancirati s 200.000,00 kuna za svaku akademsku godinu, što ukupno iznosi 600.000,00 kuna koje će osječkom Sveučilištu uplaćivati kroz šest ravnomjernih rata od po 100.000,00 kuna u razdoblju od 1. studenog 2021. do 1. ožujka 2024. godine.

Dekan Matanović tom je prigodom istaknuo kako postoji velika zainteresiranost studenata za studij u Slatini, a koji već studiraju, no kako ih nije moguće premjestiti tijekom II. i III. godine, studij u Slatini kreće s I. godinom, odnosno I. generacijom studenata kojih će, gledajući prema ljetnom upisnom roku kada ih se upisalo njih 27, biti dovoljno za pokretanje studijskog programa.

– Mi se nadamo i većem broju studenata nakon provedbe jesenskog upisnog roka, s obzirom na iskazanu zainteresiranost za studij u Slatini, no zadovoljni smo i s ovom brojkom budući da se nakon tri godine od pokretanja ovoga projekta tek kreće u njegovu konkretnu realizaciju.
Kako smo doznali kada se u Slavonskom Brodu pokretao studij cijeli je proces trajao pet godina, a s istim političkim opcijama koje su podržavale projekt, tako da sam unatoč političkoj situaciji u Slatini izuzetno zadovoljan što krećemo u realizaciju ovog projekta od iznimnog značaja za grad Slatinu, – rekao je gradonačelnik Ostrošić naznačivši da je ovo jedan od povijesnih trenutaka u povijesti grada Slatine.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button