DOGAĐANJANASLOVNICA

Počeli radovi dogradnje zgrade jaslica Dječjeg vrtića Zeko u Slatini

Nakon što su Grad Slatina i Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, 11. listopada ove godine zaključili Ugovor o javnoj nabavi radova za dogradnju zgrade jaslica Dječjeg vrtića Zeko Slatina, ovih su dana u dvorištu iza zgrade jaslica u Ulici bana Jelačića 25 u Slatini započeli i konkretni radovi.

Riječ je o radovima vrijednim 2.980.268,75 kuna čiji je rok izvođenja dogovoren na 13 mjeseci od dana uvođenja u posao, a za Stručni nadzor angažirana je tvrtka Helion Group d.o.o. iz Osijeka.
Radovi se izvode na temelju pribavljene građevinske dozvole i projektne dokumentacije koju je izradila slatinska projektantska tvrtka Modelarch d.o.o.

Sredstva za dogradnju zgrade jaslica osigurao je Grad Slatina u svom proračunu, dok će dio radova i usluga za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, sufinancirati Središnji državni ured za demografiju i mlade u iznosu od 436.769,00 kuna.

Nakon što su vrijedni djelatnici Dječjeg vrtića Zeko ispraznili pomoćne zgrade, početkom mjeseca studenoga započeli su pripremni radovi te je uklonjena stara pomoćna zgrada i iskolčeni su temelji za novu zgradu koja će u konačnici u prizemlju imati dva dječja dnevna boravka s vanjskom terasom i izlazom u vrtićko dvorište, dok će u potkrovlju biti smještena dva uredska prostora i jedna  višenamjenska dvorana. 

Gradilište su danas obišli gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i ravnateljica Dječjeg vrtića Zeko Sanela Valpovac Maurer, u pratnji voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje Grada Slatine Vesne Klement i višeg savjetnika za prostorno uređenje i graditeljstvo Borisa Presečana, te voditelja građevinskih radova Bože Šilara.

– Drago mi je što će ovaj projekt omogućiti da dvije nove jasličke skupine vrlo brzo budu na raspolaganju građanima grada Slatine, a na taj način ćemo povećati broj polaznika vrtića na 300, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te  zamolio sve korisnike i djelatnike Dječjeg vrtića Zeko u Slatini, kao i okolne susjede na strpljivost i razumijevanje zbog povremene buke i drugih okolnosti nastalih za vrijeme izvođenja radova.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button