DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Počeli obračuni na slatinskim teniskim terenima

Jučer je započeo najveći slatinski teniski turnir Slatina open.

Svake godine na ovaj prestižni turnir u organizaciji TK Slatina osim brojnih slatinskih igrača dolaze i ponajbolji predstavnici klubova iz obližnje okolice.

Branitelj naslova Tony Slobodinski već je u prvom kolu naletio na veliku prepreku u vidu Saše Slobodinskog no ipak ga je uz dosta muke uspio svladati sa 7:5 i 7:6.

Drugo kolo vidjet će i Novotny koji je nakon uhodavanja u prvom setu u nastavku pomeo Bartulovića.

Uvijek opasni Petrak nije imao nikakvih problema protiv Orahovčanina Janjića. Uvijek brojna publika slatinskog teniskog turnira vidjela je i dva ”bicikla”, teniskim rječnikom susret gdje nesretni poraženi igrač ne uspije uhvatiti niti jednog gema. Taj nepopularni bicikl Desančić je podario Tureku, a isto je Klun učinio Vujiću. Veliki napredak u igri iz godine u godinu pokazuje Dragan Ostojić, a to je na svojoj koži osjetio Edi Slobodinski. Više koncentracije i mirnoće kada je to najviše trebalo pokazao je Marijo Kokorić u izjednačenom meču protiv Krstičevića. Najneizvjesnije bilo je u obračunu Hrvoja Roštaša i Orahovčanina Medenice, a u tie breaku odlučujućeg seta čvršću je psihu imao prekaljeni veteran iz Orahovice. Uz nešto muke u drugom setu Teo Slobodinski je svladao Jusupa dok je tek jedan gem Samiru Klementu prepustio neumoljivi Denis Vurdelja. Dalje su prošli i Marin Zdelar kojem je predao Đurinić te Mikić kojem je također predao Oskomić.

U prvom kolu veteranske konkurencije zabilježeno je do sad najveće iznenađenje turnira. Kreirao ga je Mario Majačić dobivši s identičnih 6:4 6:4 iskusnog Ivana Roštaša. Medenica je glatko svladao Pavlinića baš kao i Karl Hmelika. Saša Slobodinski predao je Oskomiću.

Parovi kod veterana u početnom stadiju turnira igraju u skupinama dok se u seniorskoj konkurenciji igra klasičnim kup sistemom. Od sutra (ponedjeljak 20.8.) pa sve do subote svi susreti započinjat će u poslijepodnevnim satima, a prema svemu viđenom do sada publiku očekuje pregršt uzbuđenja i dobre zabave.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button