NASLOVNICAŽUPANIJA

Počela izgradnja Spomen grobišta u Slatinskom Drenovcu gdje je u tijeku i nakon II. svjetskog rata ubijeno oko 500 nevinih hrvatskih žrtava

U Vijećnici općine Čačinci, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, potpisali su ugovor o sufinanciranju izgradnje Spomen grobišta ubijenim civilima u tijeku i nakon II. Svjetskog rata na groblju u Slatinskom Drenovcu.

Vrijednost radova iznosi 323.091,00 kuna, od čega će 150.000,00 kuna sufinancirati Virovitičko-podravska županija, a ostatak Općina Čačinci. Radove izvodi tvrtka Tehnocolor iz Đakova, projektant i nadzor potpisuje Rajko Stilinović, dok je projektnu dokumentaciju financiralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Svečanosti potpisivanja, nazočili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak, predsjednik Općinskog vijeća Čačinci Tomislav Tomić, predstavnici Udruga hrvatskog domobrana iz Slatine Ivan Levar i Orahovice Miroslav Gazda.

Nakon potpisivanja ugovora, nazočni su posjetili mjesto stradanja oko 500 hrvatskih vojnika, kod Crkve sv. Spasa u Slatinskom Drenovcu, gdje su već počeli radovi na Spomen grobištu. Početak radova blagoslovio je župnik iz Čačinaca Ivica Razumović, a o mjestu stradanja, pronađenim kostima, govorio je Miroslav Gazda upoznavši nazočne kako je kroz Slatinski Drenovac prošla jedna kolona križnog puta koja je svoj put tragično skončala u ovom potpapučkom mjestu, a obratili su se i ukazali na stradanje hrvatskih žrtava, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button