DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Pobjednički povratak Damira Vegera

  1. panonsko bilogorski rekreativni MTB maraton – ime je utrke koja se jučer vozila u Virovitici.

Kako doznajemo, domaćini članovi kluba Keks ponovno su oduševili sjajno pripremljenom atraktivnom stazom i isto takvom popratnom organizacijom ovog masovnog događaja.

Kao i svake godine do sada virovitički maraton nije možda obilovao kvantitetom, ali je definitivno kvalitetom natjecatelja pristiglih iz svih dijelova istočne i zapadne Hrvatske. U toj strašnoj konkurenciji na startu se pojavilo i četiri renomirana predstavnika Biciklističkog kluba Slatina, a sva četvorica odlučila su se utrkivati na kraćoj od dvije ponuđene staze, na onoj od 25 kilometara. U toj vrlo brzoj utrci fantastičan je doseg ostvario najstariji slatinski predstavnik Damir Veger koji se nakon nekog vremena odlučio vratiti na stazu i učinio to u više nego velikom stilu. Veger je naime u vremenu 1:23:36  došao do prvog mjesta i pobjedničkog pehara u konkurenciji starijih od 50 godina.

Tek nešto ranije od Vegera su u cilj te utrke na 25 kilometara ušli David Terek i Drago Zdelar. Oni su se vodili u kategoriji od 18 do 30 godina starosti pa je tako u toj ljutoj konkurenciji Tereku sa 1:21:10 pripalo 4. mjesto, a Zdelaru sa 1:21:27 5. mjesto. Četvrti član slatinskog pokera asova Nino Margaretić, inače još jedan povratnik na MTB staze, definitivno nije bio miljenik sreće jer mu je odmah na startu iste utrke guma otkazala poslušnost.

U isto vrijeme na istoku Hrvatske vozila se još jedna zanimljiva MTB utrka – Brut Vukovar. A i tamo je Slatina imala svoje predstavnike u Goranu Orliću i Igoru Mikloševiću. I jedan i drugi vozili su u kategoriji E – bike te se plasirali na prvo odnosno drugo mjesto.

Damir Jukić

Foto: m.šolc

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button