DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORTUDRUGE

Po prvi puta u povijesti izbora Zajednice športskih udruga Slatina ima dvije najbolje sportašice

Večeras (petak) je u organizaciji Zajednice športskih udruga Slatine u dvorani Hrvatskog doma održana svečanost proglašenja najboljih slatinskih sportaša i klubova za 2022. godinu.

Moderator svečanosti bio je Damir Jukić koji je na samome početku okupljenima, pretežito mladim sportašima i njihovim roditeljima, sportskim djelatnicima te ostalim gostima najavio počasne govornike – predsjednika Zajednice športskih udruga Mirana Janečića i zamjenika gradonačelnika Iliju Nikolića.

Miran Janečić, predsjednik Zajednice koja trenutno broji 25 udruga koje djeluju na području grada Slatine i prigradskih naselja u kojima sudjeluje preko 1.200 registriranih sportaša i rekreativaca, u svome je govoru čestitao i zahvalio se svim slatinskim sportašima, sportskim djelatnicima i trenerima na naporima koje ulažu u sport. Zahvalio se i svim donatorima i sponzorima koji financijski ili na bilo koji drugi način podupiru rad sportskih udruga te im tako olakšavaju rad. Posebno je istaknuo i zahvalio se Gradu Slatini, gradonačelniku Denisu Ostrošiću i Gradskom vijeću koji su povećali iznose namijenjene sportskim udrugama i koji su u ovoj godini namijenili gradskom sportu financijska sredstva u najvećem iznosu do sada. Međutim, možda najvažnija zahvala upućena je roditeljima naših sportašica i sportaša koji su temelj od kojega sve polazi i koji u prvim sportskim godinama daju podršku kao uzori svojoj djeci, a čija ja podrška najvažnija.

S obzirom na to kako slatinski sportaši kontinuirano postižu rezultate kojima se možemo ponositi ne samo kao grad, nego kao država, što izaziva divljenje i poštovanje, predsjednik Janečić se u svome se govoru dotaknuo i problema sportske infrastrukture kojim nisu u potpunosti zadovoljni.

– U pogledu dvoranskih sportova, od tri dvorane koje su u vlasništvu škola, samo jedna udovoljava minimalnim uvjetima za održavanje natjecanja, što je nedostatno za sve sportske udruge, rekreativce i ostale potencijalne korisnike. No i ovdje ima značajnih pomaka, najavljena je izgradnja nove sportske dvorane, te se nadamo da će ista bili izgrađena u što kraćem roku kako bi taj veliki problem za dvoranske sportove u gradu bio riješen, – rekao je Janečić te je dodao kako su strateški ciljevi zajednice omogućiti kadrovske, radne i materijalne uvjete za bavljenjem sportom, jer je sport nepremostiva prepreka ovisnostima modernog društva, te ih usmjeriti na zdrav način života.

Veliko hvala izrekao je i zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić u svoje i u ime gradonačelnika ispred Grada Slatine svim nagrađenim sportašima, njihovim trenerima, roditeljima i svima onima koji na ponos grada sudjeluju u slatinskom sportu. Dogradonačelnik je izjavio i kako bi Slatina trebala dobiti dvije sportske dvorane od kojih je jedna već projektirana, a druga je u procesu projektiranja te da se nada kako neće proći predugo vremena prije nego slatinski sportaši dobiju na raspolaganje adekvatan prostor za održavanje natjecanja.

Prošla je godina bila izuzetno uspješna za slatinski sport, a oni najzaslužniji za to nagrađeni su prigodnim priznanjima.

Ove godine, po prvi puta u povijesti, posebnom Odlukom Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Slatine za prošlu su godinu izabrane dvije najbolje sportašice. Taj presedan je potpuno opravdan jer su to dvije mlade slatinske sportašice koje su svojim fantastičnim rezultatima to zasigurno i zaslužile. Radi se o Evi Gal, članici Taekwondo kluba Slatina i Veroniki Vilk, članici Hrvačkog kluba Slatina. Eva je uz brojne pobjede na turnirima lani postala kadetska prvakinja svijeta u kickboxingu, a Veronika je na svojoj niski uspjeha upisala treća mjesta osvojena na europskom i svjetskom prvenstvu, također u mlađim uzrastima.

Za najbolju slatinsku ekipu u prošloj godini proglašena je kadetska selekcija hrvačica Hrvačkog kluba Slatina, dok je titula najbolje momčadi pripala Rukometnom klubu Slatina. Hrvačice su svome klubu i u prošloj godini donijele bezbroj medalja i nekoliko titula državnih prvakinja, dok su rukometaši ne samo izborili plasman u prvu ligu već i odmah u prvoj sezoni sjajnim igrama postali i više nego respektabilan protivnik od kojeg „strahuju“ svi klubovi u ligi. Upravo je golman neustrašivih rukometaša Lovro Frajhaut kao prvi među jednakima proglašen za najboljeg sportaša Slatine u prošloj godini.

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga donio je odluku kojoj su posebna priznanja za iznimno uspješne rezultate zaslužili i brojni mladi sportaši i klubovi. Ta priznanja su svojim vrsnim rezultatima zaslužili Tena Jurlina (Ženski rukometni klub Slatina), Rukometni klub Slatina selekcija U-13, Nogometni klub Slatina selekcija U-15, Malonogometni klub Slatina juniori, Roko Ćurić (Hrvački klub Slatina), Niko Grubač (Hrvački klub Slatina), David Vilk (Hrvački klub Slatina), Tia Hršak (Hrvački klub Slatina), Fran Jaković (Atletski klub Slatina), Karlo Drokan (Atletski klub Slatina) i Domagoj Drokan (Atletski klub Slatina).

Osim proglašenja i uručivanja nagrada najboljima, ovaj događaj svojim nastupom je dodatno oplemenio nastup Matee Funtek, učenice 4. razreda tambure Glazbene škole Milka Kelemena.

(Tekst: N. Mažar, D. Jukić; Foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button