DOGAĐANJANASLOVNICA

Po 11. put sastali se mladi matematičari u Slatini

Slatinska udruga matematičara SUMA danas je bila domaćin Otvorenog ekipnog natjecanja iz matematike koje je održano u restoranu Giovanni u Slatini.
Na ovogodišnjem, jedanaestom po redu, sudjelovalo je 180 učenika iz sedam osnovnih škola: Eugena Kumičića i Josipa Kozarca iz Slatine, Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, Vladimira Nazora iz Virovitice, Suhopolje iz Suhopolja, Luka iz Sesveta i Špansko-oranice iz Zagreba.

Natjecanje je i ove godine organizirano uz potporu Grada Slatine i tvrtke „Arhis“ d.o.o., a koje su nakon pozdravnih riječi predsjednice Udruge matematičara SUMA Ljiljane Peretin, otvorili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje iz matematike Jelena Noskov, koji su tom prigodom mladim matematičarima uputili želje za dobrim uspjehom.

45 ekipa natjecalo se u tri kategorije.

U kategoriji 4. razreda u konkurenciji 13 ekipa najuspješnija je bila OŠ Luka Sesvete, drugo je mjesto pripalo ekipi OŠ Eugena Kumičića Slatina u sastavu Ana Marija Fabijanac, Dora Bačani, Dorian Jukić i Nikola Vito Sertić, dok je treće mjesto osvojila ekipa OŠ Špansko-oranice iz Zagreba.

U kategoriji 5. i 6. razreda od 19 ekipa prvo mjesto osvojila je gostujuća ekipa OŠ Špansko-oranice iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je također Slatinčanima, ovoga puta  učenicima OŠ Josipa Kozarca Slatina u sastavu Ivan Jadek, Kristijan Novak, Uma Milaščević i Lucija Presečan, a treće je mjesto pripalo ekipi OŠ Suhopolje.

U kategoriji 7. i 8. razreda u konkurenciji 13 ekipa najuspješnije su bile gostujuće ekipe, prvo mjesto osvojila je OŠ Luka Sesvete, drugo mjesto OŠ Špansko-oranice iz Zagreba, a treće također OŠ Luka Sesvete.

Nakon dodjele medalja najboljim ekipama, nastavljeno je druženje mladih matematičara uz domjenak.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button