DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Plesna predstava „Okvir“ Zagrebačkog plesnog ansambla oduševila Slatinu

Sinoć smo svjedočili još jednom zanimljivom kulturnom događaju u sklopu ovogodišnjeg 28. Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena.
Ovoga puta slatinskoj se publici predstavio Zagrebački plesni ansambl, renomirani ansambl suvremenog plesa koji je od svog osnutka do danas ostao beskompromisan u promišljanju vlastitog umjetničkog izričaja.
Iznimna reputacija ansambla počiva na originalnim radovima, koji se prvenstveno ističu performativnom snagom izvođača i jedinstvenom spremnošću da se odgovori na izazove različitih autorskih poetika.

To su dokazali i sinoć izvedbom plesne predstave „Okvir“ koreografa Borne Babića, a njegovu su i priču Davida Belottija koji su zajedno osmislili ideju i koncept ove predstave, plesom i pokretom ispričale umjetnice Andreja Jandrić, Margareta Firinger, Sintija Kučić i Jovana Zelenović.

Na početku predstave veliku dvoranu Pučkog otvorenog učilišta obavila je tama kako bi do punog izražaja došla bijela podloga na pozornici gdje su ove umjetnice izvrsnim performansom složile okvir i svojom energijom prenijele gledateljima jednu pravu životnu dramu.

Prikazom raspada, promjene i reseta dočarale su kako se može izaći iz začaranosti zarobljene slobode strahom gdje nema životvornog protoka međusobne povezanosti i suovisnosti, stvaranjem novog okvira koji je prvi korak prema mogućnosti odučavanja i ponovnog učenja lekcije zvane Biti čovjekom.

Sudeći prema gromoglasnom aplauzu na kraju ovog plesnog umjetničkog djela publika je iskazala iznimno zadovoljstvo još jednim izvrsnim programom ovogodišnjeg izdanja DMK koji se nastavlja svakodnevno sve do nedjelje, 16. listopada do kada ćemo imati prigodu uživati u vrhunskoj glazbi u isto vrijeme i na istom mjestu.

Tako će večeras na svoje doći ljubitelja pravoga jazza kroz nastup Jazz ansambl studenata MUZA koji će nastupiti u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma u Slatini od 19.30 sati.

Pobjednici hrvatskog natjecanja za mlade glazbenike – Papandopulo pripremaju atraktivan glazbeni doživljaj u subotu, dok će vrhunac DMK biti koncert Gorana Končara i Davida Gazarova u nedjelju na svečanom zatvaranju festivala.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot