NASLOVNICAOPĆINE

”Petrovo 2024.”: Nedjelja rezervirana za 17. međužupanijsku izložbu hladnokrvnih konja i zaprega, lovno streljaštvo i defile motorista

Proslava blagdana sv. Petra i Dana općine Čađavica nastavljena je danas (nedjelja) 17. međužupanijskom izložbom hladnokrvnih konja i zaprega, defileom motorista i lovnim streljaštvom.

Izložbu hladnokrvnih konja i zaprega na nogometnom igralištu službeno je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a sve sudionike i posjetitelje je s nekoliko riječi pozdravio i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Zahvaljujem se svima vama koji ste danas po ovoj vrućini došli na ovu našu izložbu hladnokrvnih konja i zaprega povodom proslave Dana općina i blagdana sv. Petra. Meni je drago što osim vas izlagača i izlagačica ovdje mogu pozdraviti i našeg župana Igora Androvića, koji će i otvoriti ovu izložbu. Hvala vam još jednom na dolasku i da nam ova 17. po radu izložba prođe u slozi i lijepom druženju – rekao je na otvaranju načelnik Rončević.

– Sve vas ovdje okupljene srdačno pozdravljam u svoje osobno i u ime cijele Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujem se na pozivu na ovu hvale vrijednu izložbu koja već ima svoju tradiciju, svoje običaje dugi niz godina i koja u lijepom svjetlu promovira općinu Čađavica, ali i cijelu Virovitičko-podravsku županiju jer ništa tako snažno, tako uporno i tako lijepo ne predstavlja Slavoniju, njezinu ljepotu, njezinu plemenitost kao konji. U Slavonije se uz konje i rađalo, i umiralo, i ljubovalo, i ratovalo, i drago mi je što se ta tradicija konjogojstva prenosi s koljena na koljeno, što imamo priliku vidjeti i danas ovdje. Ova izložba je jedinstvena na području naše županije, a samim tima ima i značaj u razvoju turizma na ovim prostorima. Zahvaljujem se svima vama koji se trudite i brinete o konjima, koji se svojim vrijednim rukama skrbite o tim plemenitim životinjama i proglašavam 17. međužupanijsku izložbu hladnokrvnih konja i zaprega otvorenom – otvorio je izložbu župan Andrović.

Nakon otvaranja izložbe, načelnik Rončević i župan Andrović obišli su uzgajivače i njihova grla, a potom je uslijedio defile zaprega kroz Čađavicu.

Paralelno s 17. međužupanijskom izložbom hladnokrvnih konja i zaprega, na strelištu Lovačke udruge ”Sokol” Čađavica održavalo se natjecanje u lovnom streljaštvu, gađenju glinenih golubova, gađanju zeca u trku, natjecanju u streljaštvu zračnom puškom…, a natjecatelje su došli pozdraviti i sreću im poželjeli župan Andrović i načelnik Rončavić, te se kratko podružili s lovcima u ugodnom razgovoru, a župan se okušao u streljaštvu zračnom puškom.

Također, dok su lovci ”ganjali” glinene golubove i zečeve u trku, a konjogojci pokazivali svoje konje, motoristi Moto kluba ”Zvjeri” Čađavica dočekivali su goste, motoriste iz cijele Hrvatske i iz inozemstva s kojima su potom prodefilirali općinom. U kratkom posjetu motoristima su bili župan Andrović i načelnik Rončević.

17. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i zaprega završila je podjelom zahvalnica svim konjogojcima koji su svoja grla predstavili na izložbi, a koje su uručili saborski zastupnik Josip Đakić i općinski načelnik Mirko Rončević.

Proslava ovogodišnjeg Dana općine Čađavica i blagdana sv. Petra završit će se u subotu, 6. srpnja, gdje će u Zvonimirovcu biti održane tradicionalne sportske igre te malonogometni turnir.

mf (adf; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button