Home / NAJAVE DOGAĐANJA / Petrovdanski sabor u Slatini

Petrovdanski sabor u Slatini

Uoči proslave crkvenog praznika Svetih apostola Petra i Pavla, Srpska pravoslavna crkva Slatina na inicijativu slatinskog paroha Dragana Gaćeše organizira Petrovdanski sabor u Slatini, odnosno višednevni program koji započinje sutrašnjom svetom liturgijom u Crkvi sv. apostola Petra i Pavla u 9 sati.
U 11 sati održat će se likovna kolonija na kojoj će sudjelovati slatinski slikari i njihovi gosti. U 14 sati uslijedit će otvorenje Sajma narodnih rukotvorina, a od 16 sati tradicionalni malonogometni turnir. Turnir na kojemu će nastupiti 8 ekipa održat će se kao i prethodne dvije godine na travnatom igralištu u dvorištu crkve.

Od ponedjeljka 9.7. do srijede 11.7. svakodnevno će se u 19 sati organizirati vjerska i kulturna događanja, tako će posjetitelji moći sudjelovati na duhovnoj, pjesničkoj i kulturnoj večeri.

Na sam Petrovdan u 12.7. sveta liturgija započet će u 9 sati, nakon koje će se proslava nastaviti nastupima kulturno-umjetničkih društava i domjenkom.

Ovom prigodom slatinski paroh Dragan Gaćeša poziva sve ljude dobre volje da svojim dolaskom uveličaju proslavu crkvenog praznika Svetih apostola Petra i Pavla u Slatini.(mf)

x

Check Also

Dan zaljubljenih Slatinčani proslavili uz koncert Maje Posavec i banda Hotel

Turistička zajednica grada Slatine uz medijsko pokroviteljstvo Radio Slatine, pobrinula se na Valentinovo za pravi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org