Home / DOGAĐANJA / Peti rođendan i najuspješnija godina MNK Slatine

Peti rođendan i najuspješnija godina MNK Slatine

Danas je u mjesnom domu ”Vladimir Nazor” održana redovna godišnja skupština Malonogometnog kluba Slatine. Skupštinom je predsjedao Matej Rešetar predsjednik kluba, a riječ su imali i voditelji mlađih uzrasnih kategorija kadeta i juniora Damir Bogati i Dragan Menčik. S obzirom na konačan plasman odnosno 6.mjesto kadeta i 7.mjesto juniora, i jednih i drugih u jakoj konkurenciji drugih liga skupine istok, uz već svima dobro znane otežavajuće faktore u vidu nedostatka vlastite domaće dvorane, a samim tim i nemogućnosti za treniranje, treneri su izrazili zadovoljstvo ostvarenim u ovoj debitantskoj sezoni. Korak do ostvarenja gotovo nemogućeg, također u svojoj debitantskoj sezoni u natjecanju 2.hrvatske malonogometne lige istok, ostala je prva seniorska momčad MNK Slatine vođena trenerom Nikolom Miščevićem plasiravši se na konačno drugo mjesto što je i od strane članova, ali i sveukupne slatinske javnosti ocijenjeno gotovo povijesnim dosegom ovog izuzetno mladog kluba koji je ovom skupštinom i proslavio svoj 5.rođendan.  Uz već navedene probleme nemogućnosti igranja na domaćem terenu pred vlastitim navijačima Slatina je sve do posljednjeg kola bila u igri i za sam naslov, a koji je ipak zasluženo završio u Našicama, kako je obraćajući se članovima skupštine, fer i sportski priznao sam trener Miščević, dodavši da je bez obzira na sve probleme zadovoljan ostvarenim u ovoj sezoni također zahvalivši igračima, pomoćnom treneru Mateju Rešetaru i naravno svim navijačima što su zajedničkim snagama došli do ovog na koncu ipak velikog sportskog rezultata. U planu kluba je i dalje biti u vrhu ovog natjecanja što implicira ponovnu borbu za sam prvenstvene ljestvice druge lige. Uz uobičajene aktivnosti na godišnjoj bazi u vidu organiziranja prijateljskih utakmica, organizacije turnira povodom Dana grada i turnira za djecu i mlade, klub će dodatno poraditi na održavanju dobrih i kvalitetnih odnosa sa svim udrugama i klubovima, a posebice s onima s područja Slatine. Također, jednoglasno je prihvaćen prijedlog nominiranja kluba za organizaciju zimskog malonogometnog turnira, naravno ukoliko ga uopće bude, s kojim bi se od kotizacija i ostalih prihoda uvelike olakšao život kluba u narednoj sportskoj godini.

Čestitke povodom do sada najuspješnije godine, ali i petog rođendana kluba, članovima su uputili ispred Grada Slatine pročelnik Marin Kokorić te ispred Zajednice športskih udruga tajnik Željko Stipanić gotovo identično poručivši kako se u slučaju MNK Slatine radi o jednom izrazito pozitivnom projektu koji s obzirom na sve ostvareno dodatno raste iz godine u godinu, i kao takvom će mu vrata Grada kao i sportske Zajednice uvijek biti širom otvorena za svaku moguću pomoć u daljnjem radu.

Nakon večerašnje svečanosti članove kluba sutra očekuje malonogometni turnir za slatinske najmlađe, a kojeg već petu godinu za redom tradicionalno zajednički organizira sa Društvom Naša djeca Slatina i Turističkom zajednicom grada. Turnir će se od 10 sati igrati na ”vrućem” asfaltu igrališta Osnovne škole Josipa Kozarca, a s obzirom na prijašnja izdanja i veliku zainteresiranost slatinskih osnovnoškolaca nema sumnje da nas i sutra očekuje pravi mali malonogometni spektakl uz puno dobre zabave i  veselja.

Kad smo kod zabave spomenut ćemo i podatak da su članovi kluba prije same skupštine priredili i zanimljivu utakmicu u kojoj su snage na travnatom igralištu pokraj doma odmjerili sami igrači s jedne, i navijači i simpatizeri s druge strane terena. S obzirom da se radilo o revijalnom susretu u kojem je naglasak bio na još jednom zajedničkom druženju i ojačavanju ionako dobrih sportsko prijateljskih spona članova kluba rezultat ovog puta nije bio u prvom planu, no zato je baš kao i u netom završenoj sezoni viđeno izuzetno puno atraktivnih poteza, ali i golova.

(dj/Foto: Damir Jukić)

x

Check Also

Mirku Rončeviću novi mandat predsjednika LAG-a Marinianis

Na redovnoj Izbornoj Skupštini LAG-a Marinianis za predsjednika ponovno izabran načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org