DOGAĐANJANASLOVNICA

Petero kuhara iz VPŽ, Dražen Šafar, Sandra Jadek, Zoran Putniković, Dragan Lizačić, Darko Baričević, kuhat će za postradale u Petrinji

Petero kuhara iz Virovitičko-podravske županije, Dražen Šafar, Sandra Jadek, Zoran Putniković, Dragan Lizačić, Darko Baričević, putuju u Petrinju, gdje će za postradalo stanovništvo u stravičnom potresu kuhati tri dana.

– Putuje nas petero kuhara i troje naših volontera, Matija Pospihalj, Helena Hegediš i Željko Jadek. Kuhat ćemo tri dana, prosječno će to biti od 1.000 do 1.200 obroka dnevno. Organizaciju potpisuje Hrvatski kuharski savez i Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Uz nas, u ovoj grupi idu i kuhari i njihovi volonteri iz Osječko-baranjske županije. No, u smjenama dolaze kuhari iz cijele Hrvatske, a najavili su se i iz Slovenije, BiH… Ljudima na tom području treba pomoć, kako danas, tako će trebati i u budućnosti – naglasio je Dražen Šafar, predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice i koordinator ove humane akcije.

Kuharima iz naše županije i njihovim volonterima, u prijevozu do Petrinje, prijevoz je organizirala Virovitičko-podravska županija, a javljaju se još neki sponzori, pa će oni put postradalog područja povesti i dio namirnica.
(www.vpz.hr/Foto: Ilustracija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button