NASLOVNICAOPĆINE

Pet parova s područja Općine Nova Bukovica obnovilo bračne zavjete

Obasjan sunčevom toplinom ovaj gotovo proljetni dan donio je prelijepu vijest iz Nove Bukovice.
Naime jučer je u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici pet parova s područja Općine Nova Bukovica obnovilo bračne zavjete na svečanoj svetoj misi koju je predvodio vlč. Mario Matijević.

Svoje sudbonosno Da po drugi puta nakon 50 godina braka i zajedničkog života izgovorili su Ivan i Emina Gribl, Ivan i Slavica Čizmar, te Ivan i Jelka Brzica, a nakon 40 godina bračnog zajedništva Stevo i Rozika Cigan, te Franjo i Ana Tudić.

Budimo oni koji računamo s Bogom da bi bili blagoslovljeni…
Vi uvijek na Božju pomoć računajte i znajte da je i vaš primjer svjetlo mladima, svjetlo drugima. U današnjem svijetu potrebno je svijetlih primjera, a bračni parovi koji su proveli zajedno u braku 40, 50 ili više godina svakako su primjer; primjer vjernosti, poštovanja, ustrajnosti, ljubavi, sebedarja, žrtve, sve to činio je Isus Krist… Uvjeren sam da ste osjetili da vas dragi Bog blagoslivlja, po vašoj djeci i unučadi.“
– istaknuo je župnik Matijević čestitajući bračnim parovima obljetnice njihovog dugogodišnjeg bračnog života, te im je uručio Uspomenu na proslavu bračnog jubileja i knjigu Papa Franjo-Zdravo Marijo.

Nakon svete mise bračnim su parovima njihove jubileje uz članove obitelji čestitali i brojni prijatelji i poznanici zaželjevši im još puno godina bračne sreće kako bi proslavili i dijamantni pir.


EMINA I IVAN GRIBL

Davne 1968. godine Ivan se iz svog rodnog Mikleuša zaputio u posjet rodbini u Njemačku gdje je upoznavši ljubav svog života, Eminu i ostao. Emina je pak sa svojom majkom u Njemačku stigla iz Osijeka kao desetogodišnja djevojčica, završila tamo školu i zaposlila se. Ivan joj se svidio na prvi pogled jer je bio drugačiji od tamošnjih momaka.
Nedugo zatim na dočeku Nove godine Ivan ju je zaprosio, te od tada postaju nerazdvojni.
Svadbu su obavili u Mikleušu 26. srpnja 1969., ali su svoj dom svili u tuđini. U Kolnu su im se rodila djeca, sin Bernard i kći Silvija, koje su odgajali i učili da vole Hrvatsku. Kada su ostvarili mirovinu sve ih je više vukla domovina, te kupuju kuću u Mikleušu gdje često dolaze i uživaju u ljepotama ovoga kraja koji je oduševio i njihovu djecu.


SLAVICA I IVAN ČIZMAR

Slavica i Ivan su oboje rođeni u Novoj Bukovici gdje su proveli svoje djetinjstvo, mladost i sada treću dob, tako da njihova ljubav traje i duže od ispunjenih 50 godina bračnog života. Vole svoju Bukovicu iz koje nikada nisu poželjeli otići, ovdje su osnovali svoj dom i nikada nisu požalili.
Imaju dvije kćeri, troje unučadi i jednu praunuku na koje su izuzetno ponosni.
Tijekom svog braka ispisali su najljepše stranice života iako nije uvijek bilo lako, ali sreća dolazi uz ljubav, prijateljstvo i uzajamno poštovanje.
Na ovoj sretnoj obljetnici, Slavica i Ivan zahvalili su dragom Bogu:
„Bože hvala ti za našu Suzanu i Melitu i njihove obitelji. Hvala ti za sve dobre ljude iz našeg života jer oni su tu iz nekog razloga za koje znaš samo Ti.
Hvala ti što nam život nije ostao prazan i pust.“


JELKA I IVAN BRZICA

Na jednoj nogometnoj utakmici u Donjem Viljevu Ivanu je između pet djevojaka zapelo oko za jednu smeđokosu Jelku koja mu od tada nije dala mira. Od jedne iskre u oku, vjetra u kosi i pokojeg novog susreta rodila se velika ljubav koja je okrunjena brakom 18. rujna 1969. u Novoj Bukovici.
S vjerom u Boga, uz neizmjernu ljubav, poštivanje i toleranciju ovom bračnom paru rodila su se dva sina, Mario i Antonio što je upotpunilo njihovu sreću.
U sretnom ali, kako kažu, za njih kratkom životu jer je vrijeme brzo proletjelo, sinovi su se sretno oženili i zasnovali svoje obitelji te su dobili šestero lijepih i veselih unučadi koje baka i djed obožavaju.


ROZIKA I STEVO CIGAN

Rozika i Stevo upoznali su se jedne hladne zimske noći na seoskoj zabavi u njezinim rodnim Miljevcima. Od prvoga trena rasplamsala se ljubav koja je zimi zauvijek zatvorila vrata.
Svoje bračno gnijezdo od svoga vjenčanja 1978. godine svili su Novoj Bukovici gdje i danas žive u skladnom braku, punom ljubavi i uzajamnog poštovanja, koji je okrunjen dvjema kćerima Dijanom i Andreom te s troje unučadi.
„Tajna uspješnog braka je upravo to, čista ljubav u srcu, poštovanje, njegovanje obiteljskog života, pažnja i sve one sitnice koje činite za onoga drugoga jer vam je važniji od sebe samoga.“ – poručili su Rozika i Stevo svim mladim bračnim parovima pred koje tek dolazi bura koja se zove život.


ANA I FRANJO TUDIĆ

Nekada su se redovito svake subote održavale seoske zabave, a na jednoj od njih upoznali su se Ana i Franjo. Bilo je tu sramežljivih pogleda, pokoji ples, no onda sve češća druženja koja su prerasla u ljubav. Zaljubili su se vrlo mladi, njoj bilo tek 17, a Franji 20 godina, a svoju su sreću okrunili brakom 11. kolovoza 1979. godine.
Kako kažu, od tada je bilo svega, ljubavi, svađe, mirenja, pa još više ljubavi, a sve to uz životnu borbu sagraditi svoje ognjište i stvoriti bolji život za svoje dvoje djece. Kako je vrijeme prolazilo dobili su i četvero prekrasne unučadi koja im uveseljavaju dane.
I nakon četrdeset godina braka i dalje se volimo, poštujemo i nadamo da će tako ostati dok nas smrt ne rastavi. Kako smo stariji sve smo jedno drugom potrebniji tako da smo postali nerazdvojni i sve što radimo, radimo zajedno i kuda god idemo, idemo zajedno.“ – rekli su nam Ana i Franjo.

(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button