DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Pedaliranjem do zdravlja – Udruga AUM organizirala rekreativnu vožnju biciklom od Slatine do Višnjice

Povodom Hrvatskog olimpijskog dana Udruga AUM joga Slatina organizirala je danas uz pokroviteljstvo Grada Slatine laganu rekreativnu vožnju biciklom od centra Slatine do Višnjice pod nazivom „Pedaliranjem do zdravlja“.

Biciklijada je organizirana u znak sjećanja na stradanja hrvatskog naroda tijekom Drugog svjetskog i Domovinskog rata, te je tim povodom nakon okupljanja na Trgu sv. Josipa u Slatini, svim stradalnicima odana počast ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

Potom su se okupljeni članovi Udruge Aum i ostali rekreativci uputili biciklima na put dug 26 km od Slatine preko Bakića, Gornjeg Miholjca i Španata do Višnjice.

Na ciljnom odredištu na Pustari Višnjica sudionike biciklijade dočekalo je ugodno iznenađenje u obliku okrijepe, za koju se pobrinuo sponzor ove manifestacije, obrt za telekomunikacije Honel Slatina, tako da su se biciklisti zasluženo odmorili uz sokove i kolače.

Uz laganu šetnju i obilazak konja na ergeli sudionici biciklijade pripremili su se za polazak natrag prema Slatini jednostavnim joga vježbama na travi i uz svoje bicikle, a vježbe je vodila certificirana trenerica joge i predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan.

– Svi sudionici biciklijade uživali su u divnom danu, druženju, ugodnoj atmosferi i krajolicima kroz koje su prolazili, sretni i zadovoljni jer su učinili nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, – rekla nam je predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Dragutin Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button