DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Pecolajeva ljevica za veliki preokret i slavlje Slatine

U itekako sadržajnoj utakmici Slatina ne samo da je uspjela nadoknaditi minus jedan već je uspjela i totalno preokrenuti rezultat i doći na kraju do vrlo vrijedne pobjede (2:1).

Možda i ne toliko dotjerana s tehničke strane, ali s obzirom na količinu prigoda i s jedne i s druge strane terena, bila je to predstava koja bi zadovoljila i najzahtjevnije nogometne sladokusce. Već u 8.minuti Matota je nakon jedne gužve elegantno ciljao suprotni ugao no slavlje je zaustavila vratnica. Prvi je kod gostiju u 14.minuti zaprijetio Marić no udarac izvana nije bio dovoljno jak da bi ugrozio Bunjevca. Uski dupli bok gostiju moguće je bilo prebaciti samo dugim preciznim loptama, a upravo je jednu takvu odaslao Vukomanović  na adresu usamljenog Dijanešića kojeg u stopostotnoj prigodi razoružava vratar Santos. Nedugo zatim i sveprisutni Kupres adresira preciznu pošiljku na Dijanešića, udarac istog blokira gostujući stoper, a odbijenu loptu Vukomanović šalje metar pored vratnice. U 28.minuti Garibović je s pola slatinske obrane na leđima uspješno dovukao loptu do ruba kaznenog prostora no za opasniji udarac ponestalo je snage. Zdenka prijeti potom preko Marića no plasiran udarac bio je tek lak plijen za Bunjevca. Desetak minuta prije odlaska na odmor domaćini traže najstrožu kaznu (igranje rukom), a minutu kasnije i gosti (prekršaj) no sudac Ritoša samo odmahuje rukom. Još se jednom dobro morao istegnuti Santos da bi zaustavio opasan volej Dijanešića, i s tih 0:0 otišlo se na poluvrijeme.

Slatina je prilično konfuzno ušla u nastavak pa gosti u razmaku od samo nekoliko sekundi dva puta opasno siju paniku pred Bunjevcem. Prvi pokušaj pravodobnim istrčavanjem spriječio je spomenuti vratar Slatine, a drugi, volej Maričevića izvana, završava tek malo pokraj okvira slatinskog gola. Pet minuta kasnije gosti su se ipak radovali. Slobodan udarac majstorski prebacivši zid pogodivši u samih ”devedeset” nemoćnog Bunjevca bio je djelo Marića. Iako su tijekom cijelog susreta gosti vodili ”rat” sa sucima sve je bilo u njihovim nogama u 56.minuti. Tada je kao simplon po lijevom boku nezadrživo prodro Garibović te pronašao usamljenog Barukčića. Isti se odlučuje driblati vratara i taj pokušaj za mogućih 0:2 na očaj njegovih suigrača završava iznad vratnice. Slatina usprkos minusu nije gubila glavu, i što je još važnije,  nije gubila volju da se proba vratiti u utakmicu. Nagrada takvom pristupu stigla je u 70.minuti. Vurdelja je iz slobodnog udarca ciljao bliži ugao, a lopta pogodivši nekoga u zidu promijenila smjer uhvativši na krivoj nozi nemoćnog Santosa samo odskakutala u nebranjeni dio gola Zdenke. Nakon tog izjednačenja očekivali smo ”prešutni” remi, a dobili smo upravo suprotno, super uzbudljivu završnicu u kojoj smo dočekali slavlje domaće momčadi Slatine. U 75.minuti glavom je nakon kornera loptu opasno zahvatio dopadljivi Ferreira, a malo zatim zamalo je neprecizan i Garibović. Njegov udarac završio je u mreži, ali s vanjske strane gola. S druge strane terena gosti traže od suca prekid igre zbog prekršaja, a u istoj akciji Vukomanović je zamalo neprecizan na asistenciju Petrinjaka. Najljepšu akciju na utakmici vidjeli smo u 81.minuti. Za tako što bila su dovoljna samo dva poteza. Dijanešićeva duga super precizna dijagonala i Pejakićeva volejčina u punom trku koja je završila tik iznad grede gola gostiju. Dvije minute poslije stiže i trenutak odluke. Ponovno su gosti tražili prekršaj na svom obrambenom igraču, igra ide dalje, točnije lopta do usamljenog Pecolaja koji  na sebi svojstven način ne puca iz prve već dočekuje stopera Takača da bi ga lažnjakom poslao u prazno, a sebi oslobađa prostor za udarac ljevicom (?!) koji filigranski precizno završava uz samu unutarnju vratnicu gola gostiju za veliki konačni preokret i neopisivo slavlje u redovima domaćina.

  1. NL Bj.Kc.Vt.

21.kolo

SLATINA               2

ZDENKA 91          1

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Sudac: Bruno Ritoša (Koprivnica). Pomoćnici: Perica Posavec (Mali Otok) i Marko Punčec (Križevci). Strijelci: 0:1 – Marić (51), 1:1 – Vurdelja (69), 2:1 – Pecolaj (83)

SLATINA: Bunjevac, Dijanešić, Pecolaj, Matota, Vurdelja, Bubaš (od 90.Šaponja), Jozić (od 59.Pejakić), Prugovečki (od 67.Šuntić), Kupres, Vukomanović, Petrinjak. Trener: Damir Pemper

ZDENKA 91: Santos, Grlić, Mađeruh (od 79.Balog), Maričević, Bahun (od 72.Ka.Kutanjac), Marić (od 85.Vizvar), Takač, Ferreira, Barukčić (od 62.Kr.Kutanjac), Garibović, Komljenović. Trener: Sanjin Romozi

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button