NASLOVNICAUDRUGE

Pavo Tutenov dobio još jedan predsjednički mandat Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” jučer je u svojim prostorijama održala redovnu izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika ponovno izabran Pavo Tutenov, za potpredsjednika Mario Kovač, a novi tajnik je Miroslav Milovuković.
U Upravni odbor uz spomenuti trojac izabrani su Goran Draksler i Darko Dolovski, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Ivan Medved, Robert Poljanac i Marina Tutenov.

Na početku redovne godišnje izvještajne skupštine sve nazočne, među kojima su bili i zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, te brojni predsjednici i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga sa slatinskog područja, pozdravio je novi-stari predsjednik ”Glasnika istine” Pavo Tutenov, koji je ujedno podnio izvješće o radu udruge i financijsko izvješće za 2018. godinu koja je obilovala brojnim aktivnostima među kojima su ”Glasnici istine” organizirali ili sudjelovali na 40-tak memorijalnih utrka, odnosno polumaratona, maratona i ultramaratona.

Udruga sa definitivno najvišom kilometražom diljem cijele Lijepe naše, članovi udruge maratonaca glasnici istine čija je misija, gdje je god moguće, širiti i pripovijedati istinu o Domovinskom ratu, podsjećati se na sve one koji su dali život za Hrvatsku, a sve to na jedan simboličan no ponekad i izrazito iscrpljujući no na njihovo zadovoljstvo i izrazito ponosan način, trčanjem uvijek sa hrvatskim stijegom na čelu bilo male ili ponekad i prilično velike kolone, njeguju brojna prijateljstva i izuzetnu suradnju s braniteljskim, stradalničkim i ostalim udrugama s područja cijele Hrvatske, posebno Virovitičko-podravske županije, kao i s Ministarstvom hrvatskih branitelja, MUP-om, jedinicama lokalne samouprave, tvrtkama i medijima koji podupiru njihov rad.

Predsjednik Tutenov iznio je i plan rada i financijski plan za tekuću 2019. godinu u kojoj će s radom nastaviti na tragu dosadašnjih aktivnosti, ali je najavio uvođenje novih, poput formiranja biciklističke grupe pri udruzi koja će biti nadopuna planiranim memorijalnim aktivnostima.

„Ponosan sam na postignuća svih naših članova, a posebno na Gorana Drakslera koji je prvi slatinski sportaš koji je istrčao 100 km na Svjetskom prvenstvu.“ – istaknuo je predsjednik Pavo Tutenov zahvalivši se svima koji su pomogli rad udruge.

Pred kraj izvještajne skupštine nazočnima su se obratili svi predstavnici gostujućih udruga među kojima i Tomislav Gall u ime prijateljske Udruge rekreativnog trčanja Nexe team Našice, kao i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak i dožupan VPŽ Darko Žužak, koji su pohvalivši rad Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” izrazili nastavak zajedničke suradnje uz želje za puno uspjeha u radu u narednom periodu te puno pretrčanih kilometara bez ozljeda.
(mf,dj/Foto: Mihaela Feldi)AKTIVNOSTI MEMORIJALNIH TRČANJA U 2018.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button