DOGAĐANJANASLOVNICA

Patronažne sestre Doma zdravlja VPŽ organizirale još jednu radionicu za predškolce u Dječjem vrtiću Zeko

Slatinske patronažne sestre Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Lea Vlajnić, Ana-Marija Runje, Irena Đorđević i Neda Dušak, održale su još jedno predavanje i radionicu u Dječjem vrtiću Zeko u Slatini na temu „Upoznavanje zanimanja medicinske sestre“.
Predavanje je zajedno s radionicom održano povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, a u sklopu projekta „Grad Slatina – prijatelj djece“.

Drugi je to ciklus predavanja namijenjen predškolcima, a ovoga puta sudjelovale su skupine „Patkice“ i „Pčelice“.

Svrha predavanja bila je upoznati mališane s ovim zanimanjem kako bi iz prve ruke vidjeli što sve medicinske sestre rade, gdje i na koji način, te ujedno suzbiti strah koji djeca uobičajeno imaju od medicinskih sestara i liječnika.

Susret je započeo zanimljivim predavanjem u koje su se djeca vrlo rado uključila i pokazala zavidno znanje o zanimanju medicinskih sestara i tehničara, što su potom potvrdili i kroz kreativnu radionicu gdje su se i sami okušali u ovom zanimanju. S puno pažnje posvetili su se svojim gošćama koje su glumile pacijente. Bili su oduševljeni čuti otkucaje srca stetoskopom, mjerili su krvni tlak i puls, previjali rane i liječili različite ozljede, a bilo je tu i injekcija koje im se više nisu činile tako strašne.
Na kraju su svi zajedno pogledali edukativni crtić „Susjedstvo tigrića Danijela – Danijel prima injekciju“, kojim se djeci željelo pokazati kako pobijediti strah od cijepljenja i ostalih medicinskih postupaka, te im približiti nova znanja o radu medicinskih sestara.

Radost ovim druženjem djeca su pokazala svojim veselim osmjesima i toplim zagrljajima kojima su ispratili slatinske patronažne sestre čija su srca također bila ispunjena radošću.  
(Mihaela Feldi/Foto: Patronažna služba Doma zdravlja VPŽ)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button