DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Partnersko vježbanje u blagdanskom ozračju s Udrugom AUM

Prva u nizu radionica kojima Udruga AUM promiče zdrave životne navike, fizičku aktivnost i bavljenje sportom kod najmlađih održana je u OŠ Josipa Kozarca s učenicima 3.A razreda na inicijativu Željke Kurtović, učiteljice razredne nastave.

Radionica je održana u sklopu manifestacije Advent u Slatini, projekta razredne nastave “Zdravlje za 5” i kao predstavljanje aktivnosti Udruge AUM i programa “Super kids Acro sport” koji se u Udruzi AUM provodi za djecu od 3 do 14 godina.

Ove radionice timskog i akrobatskog vježbanja imaju za cilj kod djece usavršiti ravnotežu, koncentraciju i snagu te suzbiti i prevenirati stres kako bi se razvile zdrave životne navike, mentalno i fizičko zdravlje, ali i timski rad i empatija.

Najbolja prevencija protiv stresa i oboljenja je fizička aktivnost i aktivna zabava koja vodi do opuštanja i suzbija simptome stresa te stvara otpornost na stresne situacije i emocionalnu samozaštitu. To su tehnike i navike koje su bitne za kvalitetan život i bezbrižno i veselo djetinjstvo, ali i dobar način da se dočekaju zimski školski praznici i Božić, najljepši blagdan u godini.

Radionicu je vodila Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM Slatina.

(mf; Izvor: AUM Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button