NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Paroh Gaćeša poziva vjernike na posvećenje badnjaka

Širom svijeta pravoslavni vjernici obavljaju posljednje pripreme kako bi dočekali svoj najradosniji praznik – Božić, stoga je paroh srpske pravoslavne parohije Svetih apostola Petra i Pavla u Slatini Dragan Gaćeša uputio poziv na bogosluženja i čestitku svim pravoslavnim vjernicima, a svim građanima Slatine čestitao novu godinu.

Danas na Badnji dan bogosluženje je započelo u 9 sati, a večernja služba bit će s početkom od 17 sati kada će se održati posvećenje badnjaka i njegovo paljenje na božićnoj vatri. Kao i prethodnih godina na velikom slavlju badnjaka u Slatini paroh Gaćeša očekuje dolazak velikog broja vjernika.

”Ovim putem pozivam moje parohijane pravoslavne vjernike, ali i sve ljude dobre volje, naše susjede, komšije, da se s nama druže, da se s nama mole, da nam dođu u goste i da se svi zajedno radujemo rođenju Isusa Krista po julijanskom kalendaru. Nakon službe i molitve biti će pripremljen i kulturno-umjetnički program.” – najavio je paroh Gaćeša pozivajući svoje vjernike i ostale ljude dobre volje na Badnjak.

Sama proslava Božića odnosno njezin najvažniji dio Sveta liturgija održat će se na sam Božić u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla s početkom od 9 sati. Svetoj liturgiji prethodit će jutarnje bogosluženje s početkom od 5 sati. (rt, mf)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button