DOGAĐANJANASLOVNICA

Parkiralište u centru grada iza JVP Slatina uskoro u novom ruhu

U sklopu uređenja strogog centra grada Slatine na red je došlo i parkiralište smješteno iza Javne vatrogasne postrojbe Slatina koje je već duže vremena zapušteno.

Radove na uređenju parkirališta i izgradnji pješačke staze ukupne vrijednosti preko 154.500 kuna Grad Slatina je povjerio tvrtki Slatina kom d.o.o. čiji je direktor Sanjin Hmelik prilikom obilaska radova u pratnji rukovoditeljice komunalnih djelatnosti Dubravke Repić, te slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića i voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa, rekao kako će uređenjem ovog parkirališta Slatina dobiti dodatan broj parkirnih mjesta gledajući cjelokupni parkirni prostor iza poslovnog centra.

– Nakon razgovora sa susjedima, odnosno privatnim vlasnicima posjeda u okruženju zaključili smo kako ovo parkiralište možemo urediti na način da se osim uređenja parkirnih mjesta, izgradi nogostup za sigurniji pristup parkiranim vozilima, osigura adekvatna rasvjeta, te da se uredi otok za smještaj kontejnera za otpad. Isto tako nadam se da ćemo u suradnji sa Slatina komom i Javnom vatrogasnom postrojbom Slatina uspjeti u sklopu ovih radova, riješiti i postavljanje ograde duž budućeg nogostupa uz novouređeno parkiralište koje će graničiti s vatrogasnim prostorom, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Direktor Slatina koma Sanjin Hmelik najavio je i planirane radove u narednom razdoblju.
Tako smo doznali da će se uskoro započeti sa sanacijom kolnika u Ulici Petra Preradovića u Slatini, I. odvojak do Ulice braće Radić duljine do 210 metara. Potom će se odraditi i sanacija kolnika u Vinogradskoj ulici, I. odvojak u duljini od 70 metara i II. odvojak duljine 120 metara.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button