NASLOVNICAOD SVEGA POMALOŽUPANIJA

Park prirode Papuk ruši sve rekorde: Od siječnja do lipnja, područje pod zaštitom UNESCO-a vidjelo je najviše posjetitelja u povijesti, njih više 50.000

Početak srpnja u Parku prirode Papuk obilježen je odličnim rezultatima za prvih šest mjeseci 2024. godine. Naime, u ljepotama Papuka ove godine uživalo je 50.364 posjetitelja, najviše u povijesti, od kad se bilježe podaci o dolasku turista na ovo područje. Porast je to u odnosu na prethodnu godinu od 14 posto.

Ove brojke najljepši su suputnik u realizaciji najavljenih projekata kojima se nastavlja ulagati u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk te ju prilagođavati i činiti atraktivnijom svim dobnim skupinama.

Najposjećenija je i dalje Park šuma Jankovac koju je posjetilo 18 posto više posjetitelja u odnosu na 2023. godinu i 12 posto više u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

– Zanimljivo je promatrati i porast noćenja u jedinom smještajnom objektu u vlasništvu Parka prirode Papuk, Kamp odmorištu Duboka. Čak 29 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, koja je ujedno bila i najuspješnija. Budući da gosti Kamp odmorišta Duboka tijekom svog višednevnog boravka obilaze i ostale turističke sadržaje širom Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, možemo reći da je porast noćenja u Dubokoj pokazatelj i uspješnog rasta čitave destinacije. U prilog činjenici rasta destinacije govori i gotovo svakodnevna otvaranja kuća za odmor na području cijelog parka pa su ljetni dani pred nama prigoda da ih se bar nekoliko provede na Papuku – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Sadržaja za sve generacije i prirodnih ljepota ne manjka, a središnja ljetna manifestacija zasigurno je Srednjovjekovni viteški turnir koji se ove godine održava 10. i 11. kolovoza u Slatinskom Drenovcu.

Preko deset viteških udruga uprizorit će autentičnu srednjovjekovnu atmosferu i pružiti sadržaj prilagođen i djeci i odraslima. Srednjovjekovni spektakl upotpunit će i bogat gastronomski sadržaj te mnoštvo izlagača suvenira i prehrambenih proizvoda. Sve ovo nagovještava zanimljivo ljeto na Papuku, ali i jednako uspješnih preostalih šest mjeseci 2024. godine.

(nm/Park prirode Papuk, www.vpz.hr, Foto: K. Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button