DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Paljenjem prve adventske svijeće započelo božićno vrijeme kroz „Advent u Slatini“

Paljenjem prve adventske svijeće nastavila se prekrasna slatinska adventska priča koja će potrajati sve do samoga Božića.

Čarolija slatinskog Adventa započeta otvorenjem božićnog parka u srcu grada nastavlja se raznim događanjima, a sinoćnji koncert Aura banda privukao je brojne posjetitelje koji su uživali u svemu onome što su im domaćini, Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine i Slatinski informativni centar priredili.

Jedno od takvih događanja koje je nastavilo čaroliju najljepšeg „Adventa u Slatini” do sada bilo je i paljenje prve adventske svijeće na Trgu sv. Josipa, ali i paljenje lampica na velikom boru ispred zgrade Gradske uprave koji je po prvi puta okićen u blagdanskom ozračju.
Sve to najavio je u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića, gradonačelnik Denis Ostrošić zaželjevši svim Slatinčanima i njihovim gostima najljepše blagdanske trenutke uz ovogodišnji vrlo bogat program manifestacije „Advent u Slatini“. 

Posebno dekoriran prostor središnjeg gradskog parka u Slatini oduševio je brojne posjetitelje kao i koncert Slatinčanima sada već dobro znanog Aura banda koji je ovu prekrasnu večer upotpunio božićnim pjesmama, ali i brojnim hitovima zabavne domaće glazbe, a nije nedostajalo ni bluesa i rocka.

Klavijaturist i voditelj benda Šime Milovac, bas-gitarist Dubravko Hunjet, bubnjar Alen Valinčić i na akustičnoj gitari Branimir Medarić te izvrsni „The Voice“ vokali Denis Knežević i Dorotea Marić Popović podigli su Slatinu na noge i dobro zagrijali publiku koja je pjevala, plesala i uživala u fenomenalnoj glazbenoj večeri s potpisom slatinske Turističke zajednice koja se pobrinula za glazbeni spektakl svake subote ovoga Adventa u Slatini, a sve pod „budnim okom“ direktora Jurice Bosaka i njegovog pomoćnika Hrvoja Valpovca.

Uz odličnu mjuzu bilo je tu za svakoga ponešto, te je sinoćnji moving od paviljona u kojemu se održavao koncert, kroz čarolijom obasjan tunel do adventskog sajma gdje su slatinski ugostitelji i obrtnici u svojim adventskim kućicama pripremili bogatu gastronomsku ponudu ali i druge zanimljivosti, pokazao koliko ljudima nedostaje ovakvih sadržaja.

Stoga će tijekom adventskog razdoblja svakoga petka, subote i nedjelje u večernjim satima na ovoj čarobnoj lokaciji u srcu Slatine posjetitelji moći pronaći Foto studio „Vesna“ vlasnice Vesne Tkalec koji će im osigurati nezaboravnu prigodnu adventsku fotografiju za dugo sjećanje.
Slatinska slastičarka Ivona Prša, vlasnica obrta Vivas pravi je „slatki raj“ za sve ljubitelje kolača i raznih slastica, a nudi i tople napitke.
OPG Ive i Ratka Mirkajlovića za ove hladne dane nudi vrhunski domaći med, kao i medarske proizvode, a obrt „Dali“ Slađane Petrošević prekrasne licitarske proizvode i druge slastice kao i božićne ukrase od keramike.
Restoran Sequoia zamirišao je park finim lepinjama, ukusnim kobasicama, fritulama i drugim slasticama, a ukoliko vam otvorena ognjišta nisu dovoljna uvijek se možete zagrijati kuhanim vinom ili čajem koje priprema OPG Kufner.
Uz sve to u dane kada nema koncerata, odnosno petkom i nedjeljom, za dobru atmosferu pobrinut će se DJ SIC odličnom glazbom i naravno najpoznatijim božićnim hitovima koji će odjekivati iz kućice Radio Slatine.

Stoga ne propustite ovogodišnji „Advent u Slatini“ te još jednom podsjećamo na sva događanja kroz priloženi vizual, a kako je to bilo sinoć pogledajte u foto i video galeriji.
(mf/Foto: Mihaela Feldi/Video: Robert Turkalj)

 

 

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button