Home / NASLOVNICA / Owlypia – intelektualni izazov: Učenici OŠ E. Kumičića osvojili 4 zlata i 1 srebro – Allison Miller 1. na svijetu

Owlypia – intelektualni izazov: Učenici OŠ E. Kumičića osvojili 4 zlata i 1 srebro – Allison Miller 1. na svijetu

Budući da Osnovna škola Eugena Kumičića uvijek traga za novim izazovima, tako je ove godine učiteljica matematike Sanela Jukić pronašla Owlypia-u.
Owlypia – The Intellectuals’ Challenge je međunarodno natjecanje za učenike od 11-14 godina (skupina Owlets) i od 15-18 (skupina Owlys). Natjecanje se provodi u nekoliko različitih faza: online, lokalno i globalno, a glavni cilj natjecanja je potaknuti intelektualnu znatiželju i razviti istraživačke vještine . Učenici odabiru ”polje” u kojem se žele natjecati : Social Sciences, Economics & Business, Art & Design, Literature & Culture i Science & Technology. Unaprijed dobiju materijale za pripremu: razne članke, video, knjigu, film, poznatu osobu, itd., a natjecanje je organizirano na engleskom jeziku.

OŠ Eugena Kumičića kao prva u Hrvatskoj uključila se u ovo prestižno natjecanje i postala prvim hrvatskim Owex ispitnim centrom, a snage s cijelim svijetom još u mjesecu ožujku odmjerilo je 5 učenika i ostvarilo nevjerojatan rezultat – 4 zlata i 1 srebro te plasman na globalno natjecanje u Oxford-u, u Engleskoj.
Rezultati s natjecanja stigli su krajem prošle školske godine, a na žalost zbog situacije s pandemijom COVID-19 globalno natjecanje je otkazano.

U iščekivanju da će se situacija s koronavirusom smiriti, a budući da se bliži nova školska godina podsjećamo na izvrsne rezultate koje su postigli učenici OŠ Eugena Kumičića na spomenutom natjecanju s nadom da će svoje uspjehe potvrditi ili poboljšati na globalnom natjecanju ukoliko prilike dozvole njegovu organizaciju.

Škola je s ponosom na svojim stranicama objavila izuzetne rezultate svojih učenika kojima su pokazali iznimne istraživačke vještine i savršeno snalaženje na engleskom jeziku:

Allison Miller (7.A) – Art & Design – Zlato i 1. mjesto na svijetu!!!

Dora Bačani (5.B)- Literature & Culture – Zlato i 3. mjesto na svijetu!!!

Karla Mak (7.B) – Social Sciences – Zlato i 12. mjesto na svijetu!!!

Dorian Jukić (5.B) –  Science & Technology – Zlato (10 % najboljih)

Maria Adžić (7.B) – Social Sciences – Srebro (20% najboljih)

(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića, Nataša Valinčić)

 

 

 

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org