NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Owlypia – intelektualni izazov: Učenici OŠ E. Kumičića osvojili 4 zlata i 1 srebro – Allison Miller 1. na svijetu

Budući da Osnovna škola Eugena Kumičića uvijek traga za novim izazovima, tako je ove godine učiteljica matematike Sanela Jukić pronašla Owlypia-u.
Owlypia – The Intellectuals’ Challenge je međunarodno natjecanje za učenike od 11-14 godina (skupina Owlets) i od 15-18 (skupina Owlys). Natjecanje se provodi u nekoliko različitih faza: online, lokalno i globalno, a glavni cilj natjecanja je potaknuti intelektualnu znatiželju i razviti istraživačke vještine . Učenici odabiru ”polje” u kojem se žele natjecati : Social Sciences, Economics & Business, Art & Design, Literature & Culture i Science & Technology. Unaprijed dobiju materijale za pripremu: razne članke, video, knjigu, film, poznatu osobu, itd., a natjecanje je organizirano na engleskom jeziku.

OŠ Eugena Kumičića kao prva u Hrvatskoj uključila se u ovo prestižno natjecanje i postala prvim hrvatskim Owex ispitnim centrom, a snage s cijelim svijetom još u mjesecu ožujku odmjerilo je 5 učenika i ostvarilo nevjerojatan rezultat – 4 zlata i 1 srebro te plasman na globalno natjecanje u Oxford-u, u Engleskoj.
Rezultati s natjecanja stigli su krajem prošle školske godine, a na žalost zbog situacije s pandemijom COVID-19 globalno natjecanje je otkazano.

U iščekivanju da će se situacija s koronavirusom smiriti, a budući da se bliži nova školska godina podsjećamo na izvrsne rezultate koje su postigli učenici OŠ Eugena Kumičića na spomenutom natjecanju s nadom da će svoje uspjehe potvrditi ili poboljšati na globalnom natjecanju ukoliko prilike dozvole njegovu organizaciju.

Škola je s ponosom na svojim stranicama objavila izuzetne rezultate svojih učenika kojima su pokazali iznimne istraživačke vještine i savršeno snalaženje na engleskom jeziku:

Allison Miller (7.A) – Art & Design – Zlato i 1. mjesto na svijetu!!!

Dora Bačani (5.B)- Literature & Culture – Zlato i 3. mjesto na svijetu!!!

Karla Mak (7.B) – Social Sciences – Zlato i 12. mjesto na svijetu!!!

Dorian Jukić (5.B) –  Science & Technology – Zlato (10 % najboljih)

Maria Adžić (7.B) – Social Sciences – Srebro (20% najboljih)

(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića, Nataša Valinčić) 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button