DOGAĐANJANASLOVNICA

OVOGA LJETA GRAD SLATINA UREDIO GRADSKA IZLETIŠTA

Izletište na Javorici ponovno atraktivna destinacija za izletnike

Grad Slatina je ovoga ljeta između ostaloga pozornost usmjerio ka uređenju nekoliko vrlo popularnih slatinskih izletišta koja su smještena u šumskim predjelima na periferiji grada. Zbog devastiranog stanja, što utjecajem vremena, što nemarom izletnika, izletišta nisu više bila atraktivne destinacije za izlete, a predstavljala su i potencijalnu opasnost.

U prvoj fazi radova u lipnju uređeno je izletište Bunarić, tijekom srpnja novo ruho je dobio Stublovac, a u kolovozu je sanirano i treće izletište na Javorici koje je obišao slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa.

Tom je prigodom rekao kako je osim uređenja okoliša, u suradnji s Hrvatskim šumama na ovom izletištu sanirana nadstrešnica na kojoj su zamijenjene dotrajale i ugrađene nove daske na ogradi tamo gdje su nedostajale. Učvršćeni su i popravljeni stolovi i klupe, a sve je osvježeno novim slojem boje. Sanirano je i krovište na kojemu se tijekom iduće godine planira zamjena kompletnog lima što će nadstrešnici svakako produžiti vijek trajanja.  

– Do kraja ljeta i „roštilj“ sezone i ovo izletište je spremno primiti naše Slatinčane i sve dobronamjernike koji žele provesti svoje slobodno vrijeme u prirodi u jednom, zaista atraktivnom ambijentu koji Javorica nudi, – istaknuo je gradonačelnik.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button