KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Ove nedjelje,16. kolovoza, na gradskoj ljetnoj pozornici „Gazde“

Slatinsko ljeto ide dalje. Ovu nedjelju, 16.8. od 20 sati za vas smo pripremili poznati zvuk uz još poznatiji tamburaški sastav Gazde. Dođite, poslušajte kako žice prebiru najpoznatiji „Tamburaši u kožnim jaknama“.

Gazde su tamburaški sastav pod utjecajem rocka, a popularno su zvani “Tamburaši u kožnim jaknama” ili kako su ih prozvali glazbeni novinari “Zagrebački Beatlesi s tamburama”. “Ostarit ću ja, ostarit ćeš ti”, “Ja pijem da zaboravim”, “Još i danas zamiriši trešnja”, “Ružo moja crvena”, “Zbog tebe sam to što jesam” i “Neće snaša tamburaša” najpoznatije su njihove pjesme.

Jedna crtica iz biografije koja svjedoči o iznimno velikoj popularnosti, ne samo za standarde tamburaškog benda, su i tradicionalni koncerti u zagrebačkom Domu sportova, koji su se održavali 12. prosinca četiri godine zaredom, kojima je prosječno prisustvovalo 12.000 ljudi. Dva puta napunili su i KD Lisinski. Pothvat nevelikog broja bendova.

Danas se mogu pohvaliti Večernjakovom Ružom popularnosti, Zlatnom pticom Croatia Recordsa za 100.000 prodanih nosača zvuka, desecima koncerata u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji, deset izdanih albuma i nekoliko velikih hitova. Ipak, njihov najveći uspjeh bez imalo sumnje je približavanje nacionalnog instrumenta, tambure, mladoj generaciji; Mihovec i Šljivac danas će reći: “Jednostavno, željeli smo tamburu približiti mladima”.

Organizator koncerta je Slatinski informativni centar, a suorganizatori koncerta su Grad Slatina i TZ Grada Slatine.

Uz pridržavanje svih epidemioloških uputa i mjera HZJZ-a, dođite i ugodno se zabavite uz tamburaški sastav Gazde.

tks, mk / Foto:FB Gazde


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button