NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Ove nedjelje 13. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca: Prijave za natjecanje otvorene do 27. kolovoza

Udruga HVIDR-a Slatina, pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine, organizira 13. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca, koje će biti održano u nedjelju, 29. kolovoza, u Parku 136. slatinske brigade.

Okupljanje natjecatelja predviđeno je za 8.30 sati, početak kuhanja u 9.00 sati, a završetak i ocjenjivanje predviđeni su 12.30 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika te zajednički ručak natjecatelja i gostiju, a dobrodošli su svi građani.

PROPOZICIJE NATJECANJA

  • svaka natjecateljska ekipa može imati najviše 2 člana
  • organizator osigurava: 1kg luka, 1l ulja, bocu mineralne vode i pregače
  • natjecatelji su obvezni sa sobom ponijeti kotlić, kuharski pribor te potrebne namirnice i začine
  • elementi za ocjenjivanje: okus, izgled, saft i ukupni dojam
  • svi natjecatelji dobivaju zahvalnice, a za najuspješnije su osigurana prigodna priznanja i nagrade.

Prijave za natjecanje su otvorene do petka, 27. kolovoza, a zaprimaju se svakodnevno u uredu Udruge HVIDR-a Slatina, Trg sv. Josipa 10, u vremenu od 10 do 15 sati. Također, prijave se mogu poslati na e-mail hvidra.slatina@gmail.com, te na tel. 033/551-295 ili br. mob. 095/563-4273.

– Ovom tradicionalnom manifestacijom želimo dati svoj doprinos obilježavanju Dana grada Slatine, te obogatiti društveni život našeg grada, promovirati njegove ljepote i prezentirati tradicionalnu slavonsku kuhinju čiji je sastavni dio na daleko poznati slavonski čobanac.
U cijelom događaju najbitnije je druženje i zajedništvo, stoga ste svi dobrodošli, – poručuju iz slatinske HVIDR-e. (mf, HVIDR-a Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button