NASLOVNICAOPĆINEPROJEKTI I NATJEČAJI

Ove godine u Sopju će se izgraditi pomoćno igralište od umjetne trave s pratećim sadržajima

Načelnik općine Sopje Berislav Androš u srijedu je u Ministarstvu turizma i sporta potpisao ugovor za već najavljeni projekt „Izgradnje pomoćnog igrališta od umjetne trave s pratećim sadržajima“. Vrijednost sufinanciranja od strane Ministarstva sporta i turizma iznosi nešto više od 327 tisuća kuna, što je oko polovine ukupnog iznosa vrijednosti projekta, a ostatak je predviđen u proračunu Općine Sopje.

– Upravo smo prošli na natječaju Ministarstva turizma i sporta. Radi se o projektu koji smo prijavili prije dvije godine, međutim zbog pandemije koronavirusa natječaj je bio obustavljen, odnosno sredstva su bila prenamijenjena za očuvanje radnih mjesta u sektoru sporta. Sada smo napokon prošli i taj dugo očekivani projekt ćemo ove godine napokon realizirati. Iznos sufinanciranja je 327 tisuća kuna od strane Ministarstva, a ostatak je predviđen i osiguran u proračunu Općine Sopje, – objasnio je načelnik Androš.

Kako kaže, riječ je o multifunkcionalnom projektu koji uključuje igralište koje će biti namijenjeno za više sportova, odnosno košarku, mali nogomet, tenis i odbojku. Također, projekt uključuje izgradnju manjih tribina, četiri rasvjetna stupa te panel ograde.

– Mislim da će to biti poticaj ne samo najmlađima i sportašima, nego i onima koji su možda imali neke ambicije početi se baviti bilo kojim od ovih sportova, ali nisu imali prilike i nisu imali uvjete za to. Ostvarenjem i realizacijom ovog projekta vjerujem da će svi imati uvjete i da će biti zadovoljeni interesi i potrebe svih mještana općine Sopje, – rekao je Androš.

(nm/Izvor: icv.hr, žđl)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot