NASLOVNICAOPĆINEPROJEKTI I NATJEČAJI

Ove godine u Sopju će se izgraditi pomoćno igralište od umjetne trave s pratećim sadržajima

Načelnik općine Sopje Berislav Androš u srijedu je u Ministarstvu turizma i sporta potpisao ugovor za već najavljeni projekt „Izgradnje pomoćnog igrališta od umjetne trave s pratećim sadržajima“. Vrijednost sufinanciranja od strane Ministarstva sporta i turizma iznosi nešto više od 327 tisuća kuna, što je oko polovine ukupnog iznosa vrijednosti projekta, a ostatak je predviđen u proračunu Općine Sopje.

– Upravo smo prošli na natječaju Ministarstva turizma i sporta. Radi se o projektu koji smo prijavili prije dvije godine, međutim zbog pandemije koronavirusa natječaj je bio obustavljen, odnosno sredstva su bila prenamijenjena za očuvanje radnih mjesta u sektoru sporta. Sada smo napokon prošli i taj dugo očekivani projekt ćemo ove godine napokon realizirati. Iznos sufinanciranja je 327 tisuća kuna od strane Ministarstva, a ostatak je predviđen i osiguran u proračunu Općine Sopje, – objasnio je načelnik Androš.

Kako kaže, riječ je o multifunkcionalnom projektu koji uključuje igralište koje će biti namijenjeno za više sportova, odnosno košarku, mali nogomet, tenis i odbojku. Također, projekt uključuje izgradnju manjih tribina, četiri rasvjetna stupa te panel ograde.

– Mislim da će to biti poticaj ne samo najmlađima i sportašima, nego i onima koji su možda imali neke ambicije početi se baviti bilo kojim od ovih sportova, ali nisu imali prilike i nisu imali uvjete za to. Ostvarenjem i realizacijom ovog projekta vjerujem da će svi imati uvjete i da će biti zadovoljeni interesi i potrebe svih mještana općine Sopje, – rekao je Androš.

(nm/Izvor: icv.hr, žđl)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button