NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUncategorized

Outdoor Classroom Day u sklopu Erasmus+ KA1, Škole bez granica u OŠ Eugena Kumičića Slatina

Outdoor Classroom Day globalna je kampanja koja se obilježava godišnje dva puta, a cilj je poticati učenje i igranje na otvorenom. Ove se godine kampanja obilježavala 5. studenog na temu “Love Outdoors”.
Krajem proteklog tjedna 5. i 6. studenog u sklopu kampanje brojne su aktivnosti proveli i učenici slatinske OŠ Eugena Kumičića, kampanji su se priključili drugu godinu zaredom.

Budući da ova škola provodi Erasmus+ KA1 projekt Škola bez granica, a jedna od tema projekta jest i Učenje na otvorenom, ova kampanja jedan je od direktnih učinaka projekta na školu, učitelje i učenike.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića, SIlvija Mađarić, voditeljica projekta)


Posebni odjeli i učiteljica Ivana Sabolić proveli su sat matematike na otvorenom,  Učenici su imali zadatak samostalno navesti brojeve od 1 do 5, pravilno čitati brojke 1, 2, 3, 4, 5, samostalno brojiti od 1 do 5 i od 5 do 1,  te pronaći brojku 1 i uz nju pridružiti odgovarajući broj listova koji su pronašli na igralištu. Isto pravilo primjenjivali su i za ostale brojeve.


Područna škola Novaki i učiteljica Marinela Zrinščak Begovac
 proveli su sat razrednika i prirode i društva na otvorenom u prostoru školskog dvorišta. Učenici su nekoliko dana marljivo s roditeljima i učiteljicom prikupljali materijale i oblikovali ih za izradu hotela za kukce. Od starog ormara izradili su hotel za kukce, prekrili ga raznim biljkama i ispunili najrazličitijim materijalima koji će privući raznovrsne korisne kukce u hotel i postati njihov siguran dom.


Područna škola Novaki i učiteljica Mirela Bistrović
proveli su mnoštvo aktivnosti na otvorenom.  Prvi razred je igrom u krugu od jedne riječi trebao smisliti cijelu rečenicu, drugi razred brojalicom En, ten, tini vježbao je slogove, treći razred vodio je razgovor “Što se događa kada se dvoje svađaju?”, a četvrti razred tražio je skriveno blago u dvorištu. Osim toga, svi zajedno su izradili hranilicu za ptice koju su postavili u školskom dvorištu.


Učenici 1.a razreda i učiteljica Vera Menčik
vježbali su plesni pokret Mravlja koračnica (korelacija glazbene i tjelesne kulture).

Učenici 2.b razreda i učiteljica Spomenka Bošnjak realizirali su nastavu Hrvatskoga jezika na otvorenom. Učenici u skupinama posjeduju nekoliko slikovnih kartica. Svaki pojam sa slike imenuju. Svaka skupina učenika ostalim učenicima predstavlja pojam rastavljajući ga na slogove pljeskom ili skokom.


Učenici 4.a razreda i učiteljica Renata Grahovac 
proveli su sat prirode i društva izvan svojih učionica. Učenici su prikazali rezultate svojih istraživanja o ljekovitom bilju koje su im pomogli ubrati i isprešati učenici 6.b razreda.
Prezentacije istraženih bile su zanimljive i poučne.


Učenici 5.a razreda i učiteljica Svetlana Cecilija Mesić 
tijekom nastavnog sata Njemačkog jezika obrađivali su aktivnosti i hobije. Kako bi nove izraze
uvježbali igrali su pantomime. Jedan učenik je izvodio aktivnost, a
ostatak razreda je pogađao što radi.


Učenici 7.a razreda i učiteljica Rajka Avirović Gaća
obilježili su “Outdoor classrooom day” tako što su u neposrednom okolišu skupljali različite vrste tvari. Skupljene tvari razvrstavali na tvari organskog i anorganskog podrijetla. Tvari organskog podrijetla prikupili su i bacili u kompost u školskom dvorištu, dok su jedan dio anorganskih tvari vratili u prirodu, a drugi dio pohranili u razvrstani otpad.


Učenici 7.c razreda i učiteljica Silvija Mađarić
proveli su sat Engleskoga jezika u školskom dvorištu smišljajući priče. Nakon što su osmislili likove i radnju, trebali su fotografirati kadar te napraviti naslovnicu svoje prijelomne vijesti.


Učenici 8.c razreda i učiteljica Marija Majer
proveli su nastavu Biologije na zanimljiv način, tako što su učenici ilustrirali i objašnjavali svaku fazu spolne stanice.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button