NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

„Outdoor Classroom Day“ u OŠ Eugena Kumičića Slatina

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina priključila se globalnoj kampanji naziva „Outdoor Classroom Day“ koja se svake godine provodi 7. studenoga.

U sklopu ovog velikog međunarodnog događaja, u ovogodišnjoj kampanji „Outdoor Classroom Day“ čiji je cilj potaknuti učenje i igru na otvorenom, sudjelovalo je gotovo 25000 škola diljem svijeta i više od 3 milijuna učenika.

Budući da OŠ Eugena Kumičića sudjeluje u Erasmus+ KA1 projektu „Škola bez granica“ kojim se između ostaloga potiče i učenje koje nije opterećeno granicama i zidovima učionica te istraživačku nastavu i učenje na otvorenom, ova kampanja se uklopila u ciljeve projekta direktnim učinkom na školu, učitelje i učenike.

U globalnoj kampanji sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave te posebni odjeli i područne škole. Učenici i učiteljice proveli su brojne aktivnosti izvan učionica poput izrađivanja hranilica za ptice, oblikovanje Tete Kasnojesenke lišćem, izrađivali su jesenke vjenčiće, ukrašavali školski vrt apstraktnim i zanimljivim forama od lišća, na otvorenom su čitali suvremene bajke i pjesme, istraživali prirodu i okolinu škole, proveli raznovrsne igre na otvorenom i mnoge druge aktivnosti.
Detaljan opis aktivnosti možete pronaći na web stranici OŠ Eugena Kumičića Slatina.
(mf/Izvor: Silvija Mađarić, učiteljica engleskog jezika)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button