CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Otvorena slatinska tržnica

Sukladno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se uređuje poseban način rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, tvrtka Slatina kom d.o.o. u  suradnji s Gradom Slatinom i Stožerom civilne zaštite Grada Slatine, osigurala je sve uvjete da tržnica radi pod posebnim uvjetima, odnosno u skladu s propisanim mjerama, te epidemiološkim i sanitarnim uvjetima.
Tako je na vanjskom dijelu tržnice postavljeno 10 samostojećih objekata, odnosno „kućica“ u kojima će OPG-i moći prodavati voće i povrće.
Također su osigurani svi uvjeti u zatvorenom dijelu tržnice za prodaju mliječnih proizvoda, jaja i meda.
I na tzv. „staroj tržnici“ osigurani su uvjeti za prodaju cvijeća i rasadnog materijala iz vozila.

Gradska tržnica u Slatini svoja vrata otvara danas, na Veliki četvrtak, na obostrano zadovoljstvo, i proizvođača zdravih namirnica i kupaca koji žele nabaviti iste i to ne samo petkom kao što je to bilo u vrijeme prije početka epidemije koronavirusa.

Tako će prodaja voća i povrća biti organizirana SVAKI DAN (radni) iz kućica na otvorenom dijelu tržnice, kao i prodaja cvijeća i presadnica, te voća i povrća na veliko koja će se obavljati iz vozila na starom dijelu tržnice.

Mlijeko i mliječni proizvodi, jaja i med će se prodavati u zatvorenom dijelu tržnice samo petkom.

Radno vrijeme tržnice petkom će biti od 7 do 12, a ostalim radnim danima od 8 do 12 sati.

Prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na tržnici će se provoditi opće mjere fizičkog distanciranja, te sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje će osigurati Slatina kom s ciljem zaštite prodavača i kupaca.

U skladu s tim biti će osigurani ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno, te prodavača i kupca.

Isto tako održavat će se i razmak od 3 do 5 metara i između kupaca koji se nalaze u prostoru tržnice.

S ciljem sprječavanja širenja koronavirusa uz pojačane osobne higijenske mjere, svakodnevno će se dezinficirati i svi prostori tržnice.

Iz Slatina koma mole sve građane da poštuju upute, paze na zaštitu sebe i svojih obitelji te se ponašaju sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.
(Mihaela Feldi, Slatina kom)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button