DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINESPONZORIRANA OBJAVA

Otvorena Ljekarna Plantak u Voćinu!

Od jučer stanovnici Voćina više ne moraju po lijekove u 25 kilometara udaljenu Slatinu već do njih mogu doći u svom mjestu. Naime, jučer je u Voćinu otvorena ljekarna Ljekarne Plantak.

Ljekarnu je na jučerašnjem svečanom otvorenju posvetio voćinski župnik Ivan Ereiz. Otvorenju nove ljekarne između ostalih gostiju prisustvovali su i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez i načelnik Općine Voćin Predrag Filić.


 

Privatna ljekarna Plantak

Privatna ljekarna Plantak osnovana 1994. i bila je jedna od prvih privatnih ljekarni u Hrvatskoj. Otvaranjem ljekarne u Čađavici 2004. postajemo zdravstvena ustanova. S obzirom na promjene načina života uslijed korona krize krajem prošle godine pokrenuli smo  i web ljekarnu www.ljekarne-plantak.hr.

Otvaranjem web ljekarne i organiziranjem mnogo komunikativnije web stranice nastojali smo se približiti korisnicima naših usluga kako bi im pouzdane i stručne informacije bile dostupne unatoč manjku kretanja i rjeđih dolazaka u ljekarnu. Također koristimo društvene mreže Facebook i Instagram, putem kojih nastojimo pružati edukativan i zanimljiv sadržaj te biti lakše dostupniji mlađoj populaciji.

Danas, 30.06.2021. godine otvaramo treću ljekarničku jedinicu u Voćinu. Posebno nas veseli što ćemo doprinijeti stvaranju kompletne primarne zdravstvene zaštite stanovnika općine Voćin.

Želja svakog ljekarnika je pružiti što bolju i dostupniju ljekarničku skrb korisnicima svojih usluga. Otvaranjem svoje treće ljekarničke jedinice u Voćinu, čiji stanovnici do najbliže ljekarne imaju 25km činimo brigu o pacijentima i korisnicima naših usluga kvalitetnijom i dostupnijom. SZO vrednuje primarnu zdravstvenu zaštitu po dostupnosti liječnika obiteljske medicine, stomatologa i ljekarnika.

Biti ljekarnik danas, osim stalne dostupnosti znači i biti educiran iz vrlo širokog područja zdravstva i medicine, posjedovati socijalne vještine, te kontinuirano graditi kvalitetan tim koji će moći odgovoriti na sve potrebe korisnika naših usluga.  U svakodnevnom radu uz redoviti posao izdavanja lijekova i praćenja terapije, izrade ljekarničkih pripravaka, savjetovanja pacijenata, najviše radimo na preventivnim mjerama za suzbijanje pojave i komplikacija kroničnih bolesti kao što su dijabetes i hipertenzija, organizacijom javnozdravstvenih akcija.

 

Rad ljekarne u Voćinu odvijat će se u skladu s radom liječničke ordinacije:

Pon, čet, pet – 07:30 – 14:30

Uto, Sri 12:30 – 19:30

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button