DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICASPORT

Otvorena izložba posvećena 50. rođendanu Hrvačkog kluba Slatina

Hrvački klub Slatina obilježava 50 godina postojanja i rada. Tu veliku obljetnicu obilježio je današnjim (26. kolovoz) svečanim programom koji je uključivao otvorenje izložbe u slatinskom Zavičajnom muzeju i Svečanom akademijom u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Već samo otvorenje izložbe osim brojnih bivših i sadašnjih članova kluba, okupilo je i veliki broj Slatinčana, ali i predstavnika hrvačkih klubova iz cijele Hrvatske što je još jedno priznanje ovom slatinskom sportskom gigantu za sve ono ostvareno tijekom proteklih 50 godina kako na sportskom, a tako i na društvenom polju. Riječ su na otvorenju imali ravnatelj muzeja Vlado Majhen, predsjednik kluba Damir Lovčanin, trener Borivoje Kocić i gradonačelnik Denis Ostrošić.

Samu izložbu, točnije izložbene eksponate, predstavio je Borivoje Kocić. Na toj izložbi najtrofejnijeg slatinskog kluba moguće je vidjeti fotografije praktički iz tih prvih dana 1972. kada je klub i osnovan, ali i brojne medalje, pehare i priznanja. Poseban kutak na izložbi posvećen je Veroniki Vilk, najtrofejnijoj članici kluba posljednjih godina. Proveo je prof. Kocić posjetitelje u svom obraćanju i kroz “brzopoteznu” povijest kluba osvrnuvši se posebno na najplodonosnija razdoblja kao što je to bilo sredinom osamdesetih kada je klub harao bivšom državom u mlađim uzrasnim kategorijama, te tijekom devedesetih također u mlađim kategorijama u Hrvatskoj. U novijoj povijesti došlo je do ekspanzije u klubu u radu s djevojčicama pa gotovo da nema uzrasta u kojem Slatinčanke nisu prvakinje države. Baš kao i gradonačelnik tako se i Kocić zahvalio svima na dolasku u Slatinu na ovu svečanost. Pozdravio je tako između ostalog kadetskog viceprvaka svijeta Dalibora Crnobrnju, predsjednika Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimira Bregovića, Slatinčanina Zvonka Očića šefa hrvatske hrvačke sudačke organizacije, Milorada Dokmanaca jednog od utemeljitelja kluba, sjajnog hrvača, trenera i selektora, Mišu Kutlešu i Darka Rogala članove Izvršnog odbora HHS-a  kao i sve ostale goste, uzvanike i prijatelje kluba koji su bili na ovoj svečanosti otvorenja izložbe.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button