DOGAĐANJANASLOVNICA

Otvoren logopedski kabinet u Dječjem vrtiću Zeko Slatina

Danas je u prostorijama Dječjeg vrtića Zeko u Slatini održano službeno otvorenje logopedskog kabineta.
Tim povodom Slatinu je posjetila glavna koordinatorica Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA Sedef Bulut u pratnji asistenta i prevoditelja Anesa Hasanovića. Goste su dočekali zamjenica ravnateljice DV Zeko Tamara Dorić i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji više stručne suradnice pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Marije Fumić, a svečanosti su nazočili i logopedinja Lucia Šušak i Zoran Horić, vlasnik tvrtke Honel Slatina koja je bila izvođač radova i nabave.

Tom prigodom napravljena je kompletna revizija te sastavljen zapisnik o izvođenju radova i nabave u sklopu kojih su obavljeni građevinski i instalaterski radovi koji su obuhvaćali zamjenu elektro instalacija i rasvjetnih tijela, sanaciju i bojanje zidova i stropa, demontažu dotrajalog parketa i postavljanje laminata, uređenje stolarije, a osim logopedskog kabineta uređen je i prilazni hodnik. Osim toga nabavljena je i logopedska oprema, odnosno digitalni logopedski set, informatička oprema, namještaj, stručna literatura te igre koje će pomoći djeci s poteškoćama u govoru da bolje savladaju gradivo tijekom učenja novih govornih vještina.
Projekt „Formiranje logopedskog kabineta Dječjeg vrtića Zeko Slatina“ ostvaren je uz potporu Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA, a ukupna vrijednost izvedenih radova i nabavljene opreme je 117.810,36 kn.

– Na kraju smo jedne priče koju smo pričali unazad dvije i pol godine, odnosno projekta koji je Grad Slatina realizirao u suradnji s Turskom agencijom za suradnju i koordinaciju – TIKA tako da je riječ o međunarodnoj suradnji između Turske i Hrvatske.
Na taj način Slatina je dobila vrlo vrijedan i moderno opremljen logopedski kabinet sa svom potrebnom opremom kakvu bi svaki logopedski kabinet trebao imati, – istaknuo je gradonačelnik zahvalivši se TIKI na ovoj donaciji i uspješnoj suradnji, te dodao kako mu je zadovoljstvo u ovoj prigodi pozdraviti i novu logopedinju u vrtiću, Luciu Šušak koja je s radom započela 16. studenoga ove godine.

– Nakon što je bivša logopedinja otišla na radno mjesto bliže svome domu, drago mi je da u vrtiću Zeko mogu zaželjeti dobrodošlicu novoj logopedinji koja, iako dolazi iz Virovitice, svoje radno iskustvo stekla je kroz stažiranje u slatinskoj Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina. Tako u vrtiću Zeko imamo logopedinju koja će svakodnevno odgovarati na izazove koje nam moderno vrijeme donosi, a to je prije svega rad s najmlađima.
Drago mi je da se sve ovo dogodilo na blagdan sv. Nikole kada djeci u čizmice dolaze pokloni, a ovaj logopedski kabinet je jedan lijepi poklon gradu Slatini, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Svoje oduševljenje nije krila ni logopedinja Šušak koja je naglasila kako joj je zadovoljstvo raditi u ovako lijepom i kvalitetno opremljenom kabinetu te se veseli radu s djecom DV Zeko s kojom se već počela upoznavati.

Glavna koordinatorica TIKE Sedef Bulut istaknula je kako je Turska agencija za suradnju i koordinaciju rado prihvatila ovu suradnju jer TIKA većinu svojih projekata radi za socijalno osjetljive i najranjivije skupine društva.

– Drago mi je da na taj način možemo pomoći djeci koja će imati potrebu za uslugama logopeda u DV Zeko koji sada posjeduje kvalitetan logopedski kabinet, – rekla je koordinatorica Bulut istaknuvši zadovoljstvo odrađenim radovima kojima je redizajniran cijeli kabinet i opremljen specijalnim pomagalima, informatičkom opremom, stručnom literaturom i svim ostalim što će omogućiti kvalitetan rad s djecom.

U sklopu posjeta Slatini glavna koordinatorica TIKE Sedef Bulut obišla je u pratnji gradonačelnika Ostrošića i radove na dogradnji zgrade jaslica DV Zeko te izrazila želju za nastavkom suradnje i realizacije ostalih projekata o kojima se već ranije razgovaralo, a vezani su za opremanje Zavičajnog muzeja Slatina i uređenje prostora slatinske Udruge umirovljenika.

– Mi se svakako nadamo i daljnjoj suradnji no u kojem obliku će se nastaviti vidjet će se sukladno našem proračunu za 2022. godinu, a jednako tako je bitan i pravovremeni odgovor s terena naših lokalnih partnera, – zaključila je Bulut.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button