CORONAVIRUS INFOGOSPODARSTVONASLOVNICA

Otvoren javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz „Programa mjera potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19“

Otvoren javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz „Programa mjera potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije  COVID-19“ 

I – PREDMET I TRAJANJE OTVORENOG JAVNOG POZIVA 

Grad Slatina objavljuje Otvoreni javni poziv za „Program mjera potpore poduzetnicima Grada  Slatine uslijed epidemije COVID-19“.

Prijave se zaprimaju od 01.travnja 2020. godine na adresu elektroničke pošte:  jurica.culej@slatina.hr s naznakom ”Zahtjev za dodjelu potpore iz Programa mjera potpore  poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19”. Javni poziv je otvoren  do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2020. godine.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je poduzetnicima koji na području grada Slatine  obavljaju poslovnu djelatnost, kako bi se uslijed epidemije COVID – 19, doprinijelo  ublažavanju posljedica navedene epidemije na gospodarstvo grada Slatine.

II – PRIHVATLJIVI KORISNICI MJERA  

Prihvatljivi korisnici mjera su poslovni subjekti koji obavljaju poslovnu djelatnost na  području grada Slatine i koji trpe posljedice u svom poslovanju uzrokovane epidemijom  COVID – 19, a koji, uz ostale potrebne uvjete, na dan 31.12.2019.g. nemaju dospjelih obveza  prema Gradu Slatini ili su te obveze podmirili nakon stupanja na snagu ovog Programa.

III – MJERE POTPORE 

  1. Oslobađanje od plaćanja obveza prema Gradu Slatini

Korisnici mjere su svi poslovni subjekti obveznici plaćanja komunalne naknade prema Gradu  Slatini.

a) Korisnici mjere kojima je obustavljen rad odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100% razrezane vrijednosti komunalne naknade za razdoblje od tri mjeseca (travanj – lipanj 2020.g.) dok je Odluka  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja,  rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, od 19.  ožujka 2020. godine, na snazi.

b) Ostali poslovni subjekti koji obavljaju poslovnu djelatnost na području grada Slatine oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u iznosu od 50% razrezane vrijednosti komunalne za razdoblje od tri mjeseca (travanj – lipanj 2020.g.).

  1. Dodjela bespovratnih potpora

Ovom mjerom će se dodijeliti bespovratna potpora male vrijednosti u mjesečnom iznosu od 1.500,00 kn u predvidivom tromjesečnom razdoblju travanj – lipanj 2020.g. za vrijeme  trajanja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja  društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih  događanja od 19. ožujka 2020. godine.

  1. Besplatne usluge Gradske razvojne agencije Slatine

Poslovni subjekti koje obavljaju djelatnost na području Grada Slatine ostvaruju pravo na pružanje besplatne usluge od strane Gradske razvojne agencije Slatine za prijavu na mjere  ublažavanja posljedica epidemije koje donose Vlada Republike Hrvatske, Virovitičko- podravska županija i Grad Slatina.(mjera 3)

IV – IZNOS SREDSTAVA  

Ukupan iznos sredstava iz proračuna Grada Slatine angažiranih kroz ovaj program u predvidivom razdoblju travanj – lipanj 2020.g. iznosi 1.000.000,00 kn i koriste se do  iskorištenja sredstava.

V – PODNOŠENJE PRIJAVA 

Prijave na Javni poziv podnose se Gradu Slatina, Upravnom odjelu za razvoj grada, na obrascu zahtjeva koji je sastavni dio ovog programa.

Zahtjev za prijavu s propisanom dokumentacijom se podnosi Gradu Slatini putem elektronske  pošte od 01. travnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine na adresu elektroničke pošte:  jurica.culej@slatina.hr s naznakom ”Zahtjev za dodjelu potpore iz Programa mjera potpore  poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije COVID-19”.

Sve informacije o „Programu mjera potpore poduzetnicima Grada Slatine uslijed epidemije  COVID-19“ te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama  Grada Slatine, www.slatina.hr.

Za pomoć pri prijavi na ovaj poziv možete dobiti u Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine na  email: info@gras.com.hr ili telefon: 033/400 414

Dokumentaciju preuzmite klikom na donju poveznicu:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button