DOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJE

Ostrošić i Plantak gostujući u eteru Radio Slatine poručili:“OSTANIMO ODGOVORNI“!

Povećanje broja novozaraženih i pogoršanje epidemiološke situacije u Europi, te veliki niz dana s novooboljelima na području naše Virovitičko-podravske županije, bili su i više nego opravdani povod da u eteru Radio Slatine porazgovaramo s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i načelnikom slatinskog stožera civilne zaštite Bojanom Plantakom, prvenstveno vezano uz situaciju u gradu a onda i u županiji.

Gradonačelnik Ostrošić i načelnik Plantak složno su rekli kako je situacija u Slatini po pitanju pridržavanja epidemioloških mjera zadovoljavajuća.

Građani su već naviknuti na nošenje maski, držanje distance i korištenje dezinficijensa. Velika većina se tih nužnih epidemioloških mjera i pridržava. Onom manjem broju građana koji u tome nisu toliko revni i baš uvijek dosljedni, Ostrošić i Plantak skrenuli su pažnju na nužnost pridržavanja istih s ciljem izbjegavanja ponovnog lockdowna i situacije koja bi dovela do preopterećenja zdravstvenog sustava zbog prevelikog broja oboljelih od COVIDA-19 a samim time i većeg broja onih s komplikacijama bolesti koje bi uključivale hospitalizaciju pacijenata, s kojom su se već u prvome valu novog koronavirusa suočile neke zemlje poput Italije.

„Ključno je pridržavati se striktnih uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite i HZJZ i situaciju u kojoj se trenutačno nalazimo shvatiti ozbiljno. Ponašajmo se odgovorno, kako prema sebi, tako i prema ostalima“, naglašavaju Ostrošić i Plantak.

„Iza nas su proslava Dana Grada i Međunarodni festival Dani Milka Kelemena. Obje manifestacije u svim danima trajanja održane su uz poštivanje epidemioloških mjera što je rezultiralo povoljnim ishodom. Slatina se nije pokazala žarištem širenja novoga koronavirusa.“,rekao je danas Ostrošić.

Kao liječnik, a s obzirom na jesen i zimu koje standardno sa sobom donose razne viroze, prehladu i gripu, načelnik stožera Plantak je apelirao na cijepljenje protiv gripe, posebno uputivši apel osjetljivim skupinama stanovništva poput kroničnih bolesnika, trudnica, starijih građana……

Ključne su to riječi kojima su čelni ljudi našega grada, sve nas, htjeli podsjetiti koliko je važno da OSTANEMO ODGOVORNI.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Damir Jukić)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button