KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICARADIO EMISIJEUDRUGE

“Osobnim asistentom” Prosvjeta zaposlila još 15 osoba

Kulturnom društvu Prosvjeta iz Virovitice uspješno je prošao još jedan itekako socijalno-društveno koristan projekt. O njemu je u programu Radio Slatine konkretne podatke iznio predsjednik Prosvjete Staniša Žarković.

Radi se o projektu ”Osobni asistent” raspisanom od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je vrijedan gotovo 2 milijuna kuna, a njime će uslugu asistencije kroz idućih 20 mjeseci  dobiti 15 osoba s područja cijele županije s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Benefiti ovakve vrste projekta su veliki. Osim korisnika kojima će pružanjem adekvatne dodatne skrbi biti unaprijeđena kvaliteta života i pružatelja usluga koji će biti adekvatno plaćeni za taj posao, i samim roditeljima  i direktnim  skrbnicima osoba s invaliditetom ovo je velika pomoć  i rasterećenje.

Partner Prosvjeti na projektu ”Osobni asistent”, koja inače raznim projektima i aktivnostima trenutno zapošljava 54 osobe, je Udruga osoba s invaliditetom Inkluzija. Žarković je dodao i to da se po isteku 20 mjeseci nada i nastavku ovog projekta.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button