NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Osoblje EDIC-a Virovitica povodom obilježavanja Europskog dana jezika posjetilo OŠ Eugena Kumičića Slatina

Svake godine 26. rujna u svim zemljama članicama Europske unije obilježava se Europski dan jezika te je tim povodom osoblje EDIC-a Virovitica ove godine posjetilo OŠ Eugena Kumičića Slatina. U zanimljivim radionicama sudjelovalo je 50 učenika 3. razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Na samom početku posjete osoblje EDIC-a uputilo je učenike općenito u temu Europske unije igrom. Učenici su izrađivali ˝Kokoš od papira˝ na kojoj su učenicima bile na raspolaganju osnovne informacije o Europskoj uniji (o zemljama članicama u EU, o novcu u EU, kada se slavi Dan Europe, glavnim gradovima europskih zemalja i sl.) te su igrali online igru ˝Pronađi zastave˝ na web stranici ˝Kutak za učenje˝ gdje su se upoznavali sa zastavama zemalja članica Europske unije.

Nakon uvodnog dijela slijedio je najvažniji dio, a to je ispunjavanje križaljke s jezicima zemalja članica Europske unije. Učenicima s najbolje ispunjenom križaljkom podijeljeni su zanimljivi promotivni materijali s logom EDIC-a Virovitica i zastavom Europske unije kao nagrade (šalice, olovke i brošura o jezicima Europske unije), dok su ostali dobili setove za crtanje za djecu (bojice, notese za bojanje i također brošuru o jezicima Europske unije).

Cilj održavanja radionice o Europskom danu jezika je upoznavanje učenika s jezicima Europske unije te predočenje važnosti i raznolikosti jezika u Europskoj uniji. Europski dan jezika obilježava se kako bi se jačala svijest o raznolikosti jezika u Europi,promicala kulturna i jezična raznolikost te kako bi se potaknuli na učenje jezika.
(europedirect-vpz.eu)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org