DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Osnovnoškolcima predstavljeni programi slatinskih srednjih škola

Danas je u slatinskim srednjim školama Industrijsko obrtničkoj i Marka Marulića održan Dan otvorenih vrata. I jedna i druga škola širom su otvorila svoja vrata učenicima završnih razreda osnovnih škola, kako bi ih upoznala sa svojim programima i mogućnostima, a sve u cilju kako bi se spomenuta nadolazeća generacija mogla lakše odlučiti na svoj slijedeći korak u obrazovnoj budućnosti.

Kao veliku prednost Industrijsko obrtničke škole Slatina ravnatelj Mladen Graovac  još je jednom naveo mogućnost stipendiranja učenika od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, ali i od strane same Virovitičko-podravske županije, i to zavisno od usmjerenja, u visini od 750 do 1 500 kuna mjesečno, za vrijeme trajanja kompletnog školovanja.

Ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Ivan Roštaš upoznao nas je s podatkom da je škola u narednom upisnom roku omogućila upis 104 učenika u četiri usmjerenja, opća gimnazija dva razreda sa po 22 učenika, te agrotehničar, ekonomija i tehničar za elektroniku (bivši elektrotehničar) svaki razred 20 učenika.  Dodao je i da, na žalost, iz godine u godinu broj učenika kao i u mnogim školama u Hrvatskoj opada. Tako je broj polaznika škole već u startu smanjen za 10 s obzirom da je školu napustilo 114 maturanata. Škola je do još prije nekoliko godina brojila 501.polaznika, a trenutni je broj 433.

(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button