DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Osnovnoj školi E. Kumičića Slatina odobren novi Erasmus+ projekt ”Učenje za život“

Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina odobren je Erasmus+ projekt, Ključna aktivnost 122 za područje odgoja i općeg obrazovanja. Ukupna odobrena financijska potpora iznosi 24.890,00 EUR, a projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.

Naziv projekta je „Učenje za život”/„Learning 4life“ , koji službeno započinje 1. 6. 2023. godine, a završava 31. 7. 2024. godine. Projekt su osmislile i napisale učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića: Ivana Sabolić (voditeljica projekta), Patricija Karaman, Renata Grahovac, Rajka Avirović Gaća, Marijana Toplak, Silvija Mađarić, Iva Vilček i Ivana Strupar.

Unutar projekta navedena su 3 područja djelovanja koja žele razvijati i usavršavati:
1. odgojno – obrazovna inkluzija; 2. klimatske promjene, zaštita okoliša i održivi razvoj; 3. internacionalizacija škole. Cilj ovog projekta je podići razinu znanja, svijesti i djelovanja učenika i zajednice u području klimatskih promjena, zaštite okoliša, održivog razvoja; te uključiti djecu s teškoćama u razvoju u aktivnosti s vršnjacima redovnog razvoja, ali i internacionalizacija škole kroz transnacionalnu suradnju organizacija, kao i povećanje međunarodne dimenzija obrazovanja učenika i osposobljavanje učitelja.

Jedan od glavnih aspekata projekta “Učenje za život” je mobilnost  nastavnika.  Kroz strukturirane tečajeve i radionice, bit će im omogućeno stjecanje novih metodoloških pristupa i međunarodnih iskustava u području obrazovanja. Ova stručna usavršavanja pridonijet će poboljšanju nastavnog procesa i obogaćivanju kurikuluma. U sklopu projekta provest će se 6 tečajeva u inozemstvu, te brojne aktivnosti unutar škole, kao što su radionice za učenike i roditelje o Globalnim ciljevima održivog razvoja, održat će se Dani otvorenih vrata, novi razredni projekti poput ”Čuvari prirode i okoliša”, uspostavit će se novih virtualni projekti i videokonferencija sa školama iz inozemstva i još mnogo toga. Kao rezultat projekta učiteljice će izraditi Flipbook: „Misli o prirodi“ te izraditi društvenu igru Ciljevi održivog razvoja i provesti volontersku akciju „Razmišljajmo održivo“ u suradnji s lokalnom zajednicom i gradskim institucijama.

Ova stručna usavršavanja pružit će nastavnicima jedinstvenu priliku za suradnju i razmjenu znanja s međunarodnim partnerima, otvarajući vrata novim oblicima učenja i stjecanju nezamjenjivih iskustava.

tks(Izvor:OŠ Eugena Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button