DOGAĐANJANASLOVNICA

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina završnom priredbom obilježila Dan škole

Jučer je dvorana Pučkog otvorenog učilišta Slatina ugostila završnu priredbu koja je kao i svake godine vrhunac obilježavanja Dana Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina. Kao i do sada, tradicionalno su na početku priredbe predstavljeni najuspješniji učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima tijekom godine.

Sam program obilježavanja Dana škole bio je i ove godine iznimno bogat i ispunjen događanjima. Tako su učenici kroz protekli tjedan sudjelovali na likovnoj radionici pod nazivom „Josipovo u Kozarcu“, poligonu učenika „Kotač do kotača“, međuškolskom vjeronaučnom kvizu i igrama, radionici „Izumitelji Njemačke“, integralnoj nastavi u područnim školama, raznim sportskim natjecanjima, kvizu o poznavanju hrvatskog jezika kao i međunarodnom natjecanju Klokan bez granica te Eko radionici u sklopu Erasmus+ projekta.

Više o proslavi Dana škole rekla nam je ravnateljica škole Ksenija Vujanović Juras:

“Priredba za građanstvo je zapravo završnica obilježavanja Dana škole. Obično to traje oko tjedan dana, s nizom radionica, sportskih susreta, različitih natjecanja i drugih aktivnosti od kojih smo neke uveli u program obilježavanja po prvi puta ove godine. Tako ujedno obilježavamo i Dan sv. Patrika. Naša priredba ove godine posvećena je baš Hrvatskoj i po prvi puta su se učitelji i učiteljice aktivno uključili te će nastupiti sa jednom pjevačkom točkom, za što se nadamo da će biti tradicionalno. Na priredbi nastupaju i sve četiri područne škole Sladojevci, Donji Meljani, Kozice i Novi Senkovac i mislim da su zaista svi dali ogroman doprinos da bi ova priredba za građanstvo bila što uspješnija i bolja. Kao i svake godine imamo prezentaciju naslovljenu „Naši šampioni“ posvećenu našim učenicima i učenicama koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim ili među županijskim natjecanjima. Želimo da ljudi vide tu djecu koja su zaslužila da njihova imena budu spomenuta i na kojima zapravo počiva naša budućnost.” (Marijo Kokorić / Foto: Robert Turkalj)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button