Home / DOGAĐANJA / Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina završnom priredbom obilježila Dan škole

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina završnom priredbom obilježila Dan škole

Jučer je dvorana Pučkog otvorenog učilišta Slatina ugostila završnu priredbu koja je kao i svake godine vrhunac obilježavanja Dana Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina. Kao i do sada, tradicionalno su na početku priredbe predstavljeni najuspješniji učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima tijekom godine.

Sam program obilježavanja Dana škole bio je i ove godine iznimno bogat i ispunjen događanjima. Tako su učenici kroz protekli tjedan sudjelovali na likovnoj radionici pod nazivom „Josipovo u Kozarcu“, poligonu učenika „Kotač do kotača“, međuškolskom vjeronaučnom kvizu i igrama, radionici „Izumitelji Njemačke“, integralnoj nastavi u područnim školama, raznim sportskim natjecanjima, kvizu o poznavanju hrvatskog jezika kao i međunarodnom natjecanju Klokan bez granica te Eko radionici u sklopu Erasmus+ projekta.

Više o proslavi Dana škole rekla nam je ravnateljica škole Ksenija Vujanović Juras:

“Priredba za građanstvo je zapravo završnica obilježavanja Dana škole. Obično to traje oko tjedan dana, s nizom radionica, sportskih susreta, različitih natjecanja i drugih aktivnosti od kojih smo neke uveli u program obilježavanja po prvi puta ove godine. Tako ujedno obilježavamo i Dan sv. Patrika. Naša priredba ove godine posvećena je baš Hrvatskoj i po prvi puta su se učitelji i učiteljice aktivno uključili te će nastupiti sa jednom pjevačkom točkom, za što se nadamo da će biti tradicionalno. Na priredbi nastupaju i sve četiri područne škole Sladojevci, Donji Meljani, Kozice i Novi Senkovac i mislim da su zaista svi dali ogroman doprinos da bi ova priredba za građanstvo bila što uspješnija i bolja. Kao i svake godine imamo prezentaciju naslovljenu „Naši šampioni“ posvećenu našim učenicima i učenicama koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim ili među županijskim natjecanjima. Želimo da ljudi vide tu djecu koja su zaslužila da njihova imena budu spomenuta i na kojima zapravo počiva naša budućnost.” (Marijo Kokorić / Foto: Robert Turkalj)

 

x

Check Also

Odavanjem počasti obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Polaganjem vijenaca i lampiona  ispred spomen obilježja u Parku 136.slatinske brigade te ispred spomen ploče ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org