DOGAĐANJANASLOVNICA

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina završnom priredbom obilježila Dan škole

Jučer je dvorana Pučkog otvorenog učilišta Slatina ugostila završnu priredbu imena „Sve što hoću to i mogu“ koja je tradicionalno vrhunac obilježavanja Dana Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina.
Simpatičan dvojac malih voditelja Lara i Leon odmah je oborio s nogu brojnu publiku, a uz svoje malo starije kolegice Anju i Leu koje su pozdravile nazočne goste: uz ravnateljicu škole Božicu Majhen, dožupana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka i zamjenicu slatinskog gradonačelnika Sanju Mrzljak Jovanić, ravnatelje slatinskih škola, predstavnike gradskih institucija, okupljene učenike i učitelje, roditelje, bake i djedove i sve ostale građane Slatine koji su popunili dvoranu slatinskog kina do posljednjeg mjesta.

Priredba je ponudila 15 prekrasnih nastupa učenika kako matične tako i područnih škola iz Novaka, Josipova, Bakića, Gornjeg Miholjca i Vaške, zatim učenika folklorne skupine Kolo, malog pjevačkog zbora i posebnih odjela, a započela je nastupom učenika koji su osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju na akapela zbornom pjevanju s nastavnicom Ivanom Vencl.

Sam program obilježavanja Dana škole bio je i ove godine iznimno bogat i ispunjen događanjima. Započeo je 29. travnja Plesnom pričom, te se nastavio nizom radionica i drugih aktivnosti. Tako su učenici sudjelovali na likovnoj radionici „Origami“, međuškolskom vjeronaučnom kvizu pod imenom „Život i djelo bl. Ivana Merza“, integralnoj nastavi u područnim školama, radionicama „Kids from the future“ iz engleskog jezika, kemije, fizike, tehničke kulture, informatike…, a održan je i Dan otvorenih vrata uz razne radionice i izložbu učeničkih radova.
Program obilježavanja Dana škole završava danas županijskim natjecanjem imena „Modelarska liga“ koje će se održati u holu škole od 16 do 20 sati.

Nakon završene priredbe svečanost je sinoć nastavljena Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća u slatinskom restoranu Ivona gdje je ravnateljica Božica Majhen upoznala sve nazočne s aktivnostima i uspjesima koji su obilježili proteklu školsku godinu, a kao jednu od najvažnijih istaknula je eksperimentalni program „Škola za život“ koji će se nastaviti i u idućoj školskoj godini. S ponosom je istaknula i projekte e-Škola, Still, Kids from the future, Globe, Erasmus, programe Unicefa…, a najavila i novi projekt prekogranične suradnje koji je prijavljen u sklopu programa Interreg imena „Digit“ koji obuhvaća ples, igru i tradiciju u digitalnom paketu, a pozitivnom odgovoru nadaju se krajem godine.

Uz zanimljivu prezentaciju provela ih je kroz nebrojene aktivnosti učitelja i vrijednih učenika kao i projekte koji su rezultirali poboljšanjem školskih uvjeta i proširenjem mogućnosti školskih i izvanškolskih aktivnosti, tako su između ostaloga uz asfaltiranje nogometnog i košarkaškog igrališta te adaptaciju vanjskog igrališta koji je pokriven tartanom i izmjenu poda u dvorani, te uređenje sanitarnih čvorova i svlačionica u velikoj dvorani, opremljeni unutarnji i vanjski sportski tereni novom opremom, a nabavljeni su i zanatski alati te suvremeni CNC višenamjenski stroj za obradu drva i metala, 3D printer, laser za graviranje…

Škola trenutno broji ukupno 566 učenika u 35 odjela, a kako je ravnateljica Majhen naglasila, svi su uključeni u međunarodni projekt Eko škola.
Škola je nositeljica zelene zastave već 15 godina, a za svoj nesebičan rad učitelji i učenici upravo će danas na svečanosti u Zagrebu biti nagrađeni dijamantnom plaketom što je najveća zasluga za rad u ovom projektu.

Nakon što se pohvalila brojnim uspjesima učenika i njihovih mentora na svim razinama natjecanja, ravnateljica Majhen im se zahvalila na predanom radu i postignućima, te još jednom čestitala Dan škole.
(mf/Mihaela Feldi)Možda će vas zanimati i ...

Back to top button