DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina domaćin projektne mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta GAME

U sklopu Erasmus+ projekta GAME koji je sufinanciran sredstvima Europske unije Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina ovoga će tjedna biti domaćin projektne mobilnosti koja će se kroz bogati program i razne aktivnosti provoditi od danas, 15. studenog, pa sve do 19. studenoga.
Inače glavni koordinator projekta je škola iz Turske, a partneri u projektu su uz slatinsku Osnovnu školu Eugena Kumičića, škole iz  Sjeverne Makedonije, Latvije, Grčke i Portugala.

Riječ je o projektu čiji je glavni cilj smanjiti prerano napuštanje škole, a to će se postići kroz modernizaciju nastavnih metoda i metoda učenja, uvođenje projektne nastave kako bi se razvilo kritičko i kreativno mišljenje, razvojem jezičnih vještina, STEM vještina te interkulturalnih vještina kod učenika.
Jedan od načina na koji se navedeno može postići je uključivanjem igara u nastavu.
Također jedna od aktivnosti u projektu je i predstavljanje projekta na fakultetima. Tako će sudionici projekte mobilnosti u Slatini između ostaloga projekt predstaviti na slatinskom Odsjeku Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

–  Naši će projektni partneri predstaviti projekt i ciljeve projekta kao i igre kojima se bavimo u sklopu projekta. Zatim će studenti i profesori slatinskog Fakulteta ocijeniti korisnost prezentiranih igara. Cilj nam je analizirati koliko su navedene igre korisne u nastavi i koliko mogu doprinijeti motivaciji učenika i postizanju boljih obrazovnih rezultata, a u konačnici i glavnom cilju projekta koji je smanjenje broja učenika koji rano napuštaju obrazovanje, – istaknula je  je ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen pozdravljajući predstavnike projektnih partnera i ostale goste na prijemu održanom u holu škole danas u 10 sati.
Posebnu zahvalu za organizaciju ove mobilnosti uputila je profesorici engleskog jezika Ivi Vilček, koordinatirici projekta.

Nekoliko pozdravnih riječi nazočnima je uputila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko–podravske županije Martina Bunić.
(Mihaela Feldi/Foto: Sunčica Pavličević)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot