DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina domaćin projektne mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta GAME

U sklopu Erasmus+ projekta GAME koji je sufinanciran sredstvima Europske unije Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina ovoga će tjedna biti domaćin projektne mobilnosti koja će se kroz bogati program i razne aktivnosti provoditi od danas, 15. studenog, pa sve do 19. studenoga.
Inače glavni koordinator projekta je škola iz Turske, a partneri u projektu su uz slatinsku Osnovnu školu Eugena Kumičića, škole iz  Sjeverne Makedonije, Latvije, Grčke i Portugala.

Riječ je o projektu čiji je glavni cilj smanjiti prerano napuštanje škole, a to će se postići kroz modernizaciju nastavnih metoda i metoda učenja, uvođenje projektne nastave kako bi se razvilo kritičko i kreativno mišljenje, razvojem jezičnih vještina, STEM vještina te interkulturalnih vještina kod učenika.
Jedan od načina na koji se navedeno može postići je uključivanjem igara u nastavu.
Također jedna od aktivnosti u projektu je i predstavljanje projekta na fakultetima. Tako će sudionici projekte mobilnosti u Slatini između ostaloga projekt predstaviti na slatinskom Odsjeku Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

–  Naši će projektni partneri predstaviti projekt i ciljeve projekta kao i igre kojima se bavimo u sklopu projekta. Zatim će studenti i profesori slatinskog Fakulteta ocijeniti korisnost prezentiranih igara. Cilj nam je analizirati koliko su navedene igre korisne u nastavi i koliko mogu doprinijeti motivaciji učenika i postizanju boljih obrazovnih rezultata, a u konačnici i glavnom cilju projekta koji je smanjenje broja učenika koji rano napuštaju obrazovanje, – istaknula je  je ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen pozdravljajući predstavnike projektnih partnera i ostale goste na prijemu održanom u holu škole danas u 10 sati.
Posebnu zahvalu za organizaciju ove mobilnosti uputila je profesorici engleskog jezika Ivi Vilček, koordinatirici projekta.

Nekoliko pozdravnih riječi nazočnima je uputila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko–podravske županije Martina Bunić.
(Mihaela Feldi/Foto: Sunčica Pavličević)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button