DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica bila domaćin županijskog natjecanja “Sigurno u prometu”

Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica danas (srijeda) je bila domaćin natjecanja učenika osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije “Sigurno u prometu”, kojeg provodi Hrvatski autoklub u suradnji s Autoklubom Virovitica. 
 
U teoretskom i praktičnom dijelu natjecalo se sedam osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije: OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazije, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Gradina i OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica. 
 
– Na natjecanju “Sigurno u prometu” je sudjelovalo sedam osnovnih škola s područja naše županije, a radi se o 29. županijskom natjecanju. Kolege iz Hrvatskog autokluba te ja kao predstavnik Autokluba Virovitica smo proveli teoretsko i praktično ocjenjivanje učenika, a dvoje najboljih učenica i učenika će ići na državno natjecanje koje će biti krajem svibnja u Zadru – rekao je tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković. 
 
Natjecanje je došla podržati i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave virovitičko-podravske Anita Relić.
 
– Iako ovo natjecanje provodi Hrvatski autoklub u suradnji s Autoklubom Virovitica za naše područje, mi kao policijska uprava svakako podržavamo i pokušavamo promovirati ovakve događaje kako bi se što više djece uključilo u edukacije i u konačnici sudjelovalo u natjecanju. Škole su te u kojima djeca mogu kroz edukacije i natjecanja naučiti prometna pravila i prometne propise koji će im zasigurno biti od koristi. Cilj nam je da što više djece prođe edukaciju, a oni najbolji dođu na natjecanje “Sigurno u prometu” – rekla je policijska službenica Anita Relić. 
 
REZULTATI EKIPNO
 
1. OŠ Vladimir Nazor Virovitica, 
2. OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, 
3. OŠ Josipa Kozarca Slatina, 
4. OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazije, 
5. OŠ Petra Preradovića Pitomača, 
6. OŠ Gradina,
7. OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica. 
 
REZULTATI POJEDINAČNO
 
Učenice: 
1. Katarina Kanjka OŠ Vladimir Nazor Virovitica
2. Iva Perić Vladimir Nazor Virovitica
3. Ana Kosanović OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica
 
Učenici:
1. Marko Strazzabosco OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica
2. Matija Galježar OŠ Vladimir Nazor Virovitica
3. Filip Cindrić OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica
 
Najbolje dvije učenice i najbolja dva dječaka ići će na državno natjecanje “Sigurno u prometu” koje će biti održano u Zadru od 23. do 26. svibnja 2023. godine, dok će trećeplasirana i trećeplasirani biti zamjene. 
 
Zahvalnice školama za sudjelovanje, te pehare i prigodne poklone najboljim učenicama i učenicima, uručili su  uručili su ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec, tajnik Autokluba Virovitica Robert Valenteković i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave virovitičko-podravske Anita Relić.
 
(nm/adf; Foto: D. Fišli, K. Žunec)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button