DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Osnovana Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije

Na inicijativu predsjednika Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mate Bubaša jučer je u prostorijama Posjetiteljsko-interpretacijskog centra EPIcentar Sequoia Slatina održana osnivačka Skupština Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije.

– Osnivanjem Udruge djece Hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije dobili smo dodatan pokretač u radu svih braniteljskih udruga. Iznimno sam ponosan na činjenicu da je skupina mladih odnosno djece hrvatskih branitelja odlučila pokrenuti udrugu kroz koju će očuvati i promicati vrijednosti Domovinskog rata te svojim radom biti primjer drugim udrugama, – rekao je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš koji je naglasio daljnju podršku u radu svih braniteljskih udruga.

Potom je riječ dobio Jurica Culej koji je jednoglasno izabran za predsjedavajućeg Skupštinom. Nakon kratke prezentacije svrhe osnivanja Udruge i ciljeva koji se žele postići usvojen je dnevni red od osam točaka. Sve točke dnevnog reda donesene su jednoglasno.

Tako je za predsjednika Udruge jednoglasno izabran Jurica Culej, za potpredsjednika Saša Matijević, a za tajnika Udruge Hrvoje Selenić.
Članovi predsjedništva Udruge uz navedeni trojac su Dino Mataz i Mihael Puljić, dok Nadzorni odbor iste čine Matija Bubaš, Laura Pavić i Renato Mlakar.
Za likvidatora Udruge izabrana je Ana Nikolić.

– Prije svega želim se zahvaliti gospodinu Mati Bubašu koji je inicirao osnivanje Udruge te tako stvorio dodatnu vrijednost našoj županiji. Isto tako želim se zahvaliti svim osnivačima koji su sudjelovali u pripremi osnivačke Skupštine te mi iskazali povjerenje za vođenje Udruge. Iznimno sam ponosan što smo pokrenuli Udrugu kroz koju ćemo promicati vrijednosti Domovinskog rata, podizati kvalitetu života djece hrvatskih branitelja i samih branitelja te raditi na boljitku naše sredine. Ovim putem želim pozvati svu djecu hrvatskih branitelja koji žele sudjelovati u radu Udruge da nam se priključe. Isto tako uskoro ćemo održati sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata kako bi se uključili u njihov rad i pomogli u ostvarivanju zajedničkih ciljeva te javnosti prezentirali našu Udrugu, – rekao je predsjednik novoosnovane Udruge djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije Jurica Culej.
(mf/Izvor: Udruga djece hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button