DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEŽUPANIJA

Osnovana Turistička zajednica Vrata Papuka koja obuhvaća područja općina Čačinci i Voćin

U Planinarskom domu Jankovcu osnovana je Turistička zajednica Vrata Papuka, koja obuhvaća područja općina – Voćin i Čačinci. Prvi predsjednik će biti načelnik Općine Voćin Predrag Filić, a nakon njega tu će dužnost, rotacijom, preuzeti načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac.

– Ovo je još jedan primjer funkcionalnog spajanja. Općina Čačinci već je poznata po tome, jer zajedno s općinama Čađavica i Crnac, imaju zajedničku Javnu ustanovu Dječji vrtić Lipa. Turistički potencijali ovog područja su veliki, o čemu govore rekordne posjete Papuka, a po čemu u VPŽ prednjače Jankovac i Geo info centar u Voćinu koji je nedavno, dobio nacionalnu nagradu – Zlatni suncokret ruralnog turizma – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović na početku osnivačke Skupštine kojoj je, uz navedene načelnike, nazočila, između ostalim i direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Martina Jakelić.

Papuk unazad nekoliko godina bilježi eksploziju dolazaka turista, u tome prednjače Jankovac i Voćin. Načelnik Općine Čačinci, Alen Jurenac, istaknuo je zašto se krenulo u „turističko ujedinjavanje dviju općina“.

– Time ćemo funkcionalno jačati. Udruživanje je prilika i za područje općine Čačinci i Voćin. Nudi nam se više europskih sredstava koje ćemo moći povući u budućim zajedničkim projektima. Zahvaljujem se na punoj podršci i Virovitičko-podravskoj županiji i Turističkoj zajednici VPŽ, a na nama je stvarati nove projekte nastavljajući privlačiti sve već broj posjetitelja.

Imenovani su i novi članovi Skupštine Turističke zajednice Vrata Papuka. Oni su: Ivan Ereiz, Gordana Pejić, Matija Cvekan, Milanko Jeličić, Valentina Volf, Maja Jurlina, Marija Vreš, Hrvoje Vidović, Ana Krmpotić i Nikolina Erceg. Njihov mandat trajat će do 2027. godine. Istodobno su imenovani i članovi Turističkog vijeća TZ Vrata Papuka. U njemu su: Ivan Ereiz, Gordana Pejić, Matija Cvekan, Valentina Volf, Maja Jurlina, Marija Vreš, Hrvoje Vidović i Ana Krmpotić. Na sjednici je usvojen statut i poslovnik. Izaslanica u Skupštini Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije bit će Maja Jurlina, a do izbora novog direktora ili direktorice, privremena voditeljica stručne službe bit će Ana Marunica.

Po završetku sjednice, novi predsjednik Turističke zajednice Vrata Papuka, Predrag Filić je kazao.

– Papuk je poveznica koja snažno spaja Voćin i Čačince. Osnivanjem Turističke zajednice Vrata Papuka, očekujemo još značajniji turistički iskorak ovog područja. Papuk je već godinama turistički biser Slavonije, ali njegovi potencijali su ogromni. Očekujemo daljnju turističku renesansu ovog prostora. Zahvaljujem se na podršci Županiji, županu Androviću i Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županije, koja nam je pomogla pri osnivanje ove turističke zajednice.

(nm/vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button