DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Osječani iznenadili Slatinu

Slatina je doživjela neugodnu pljusku na domaćem terenu. Posljednje plasirani Osječani odigrali su pravu junačku partiju i zasluženo dobili večeras potpuno neprepoznatljive domaćine.

Puno toga nije štimalo u igri drugoplasirane Slatine, a kao jedinu svijetlu točku u toj za domaće simpatizere poprilično tužnoj večeri možemo istaknuti vrhunski učinak najstarijeg i najiskusnijeg igrača kapetana Borisa Bihara. Kapetan je zavukao četiri krasna gola no niti oni nisu mogli nadoknaditi sve ono što su Slatinčani uspjeli uprskati u 40. minuta čudne utakmice protiv Osječana.

Slatina se od prve sekunde postavila kao favorit no gosti su iz ničega prvi došli do prednosti. Kada su Bihar i Mataija gromovitim udarcima preokrenuli rezultat izgledalo je kao da stvari sjedaju na svoje mjesto no s tim se nisu složili malobrojni, ali itekako kompaktni gosti. Nakon izjednačenja potpisanog od strane Blagojevića ponovno je bljesnuo Bihar s još dva gola s kojima je Slatina otišla na odmor s osjetnih plus dva. Već u tim trenucima Osječani su hrabro s vratarem u polju krenuli po sve ili ništa no i ubrzo odustali od taktike i sve je ponovno vuklo na laganu pobjedu Slatine. Osječani su ipak odlučili još malo sačekati u nadi da će domaćinima popustiti koncentracija i pogodili bingo! Napadi Slatine bivali su sve sterilniji, a obrana Osječana iz minute u minutu sve čvršća i neprobojnija. Zatim su gosti odlučili i krenuti u ozbiljnije napadačke akcije iz kojih su kirurškom preciznošću činili ozbiljne bolne rezove po ambicije domaće momčadi, ali i malobrojnih navijača. Iskusni kapetan Blagojević predvodio je tu kaznenu ekspediciju koja je rezultatski šokirala domaće redove, a onda u samoj završnici s nekoliko asova iz rukava fantastičnim intervencijama Slatinčane je u dodatni očaj bacio tada potpuno nesavladivi vratar Sabolić. Tu jurnjavu za izjednačenjem prekinula je sirena koja je označila kraj izazvavši muk u dvorani i skromno, ali potpuno zasluženo veselje malene no igrački velike družine iz Osijeka.

 

 

2.HMNL istok

13.kolo

SLATINA        5

OSIJEK II        6

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 50. Suci: Dino Tomić (Gorjani) i Matija Horvatek (Našice). Strijelci: 0:1 – Kotris (2), 1:1 – Bihar (8), 2:1 – Mataija (9), 2:2 – Blagojević (11), 3:2 – Bihar (15), 4:2 – Bihar (16-10m), 4:3 – Špijonjak (26), 4:4 – Jager (30), 4:5 – Blagojević (33), 5:5 – Bihar (36), 5:6 – Blagojević (37).

SLATINA: Nikšić, Čović, Bogati, Rupčić, Zdelar, Spudić, Tunić, Bihar, Knežević, Šantić, Mataija. Trener: Damir Bogati

OSIJEK II: Sabolić, Glibo, Blagojević, Špijonjak, Kotris, Jager, Kovač. Trener:  –

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button