NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

OŠ V. Nazora Nova Bukovica: Humanitarna pomoć za Antonia Vargu – pomozite i vi

Iz osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica zamolili su nas da medijski popratimo ovu humanitarnu akciju, što ćemo kao i uvijek do sada vrlo rado i učiniti:


Antonio je učenik trećega razreda naše škole. Predivan je dječak, uvijek nasmijan i spreman na razgovor. Najviše ipak voli pričati na engleskom jeziku. 🙂 Uporan je i optimističan. 

Antonio ima cerebralnu paralizu i vezan je za invalidska kolica. Nema šetnji s prijateljima u parku, loptanja, nogometnih utakmica u kojima bi mogao sudjelovati ravnopravno sa svojim vršnjacima.

Iznad svega, želi prohodati!

Zajedno ćemo se potruditi da se to i ostvari, zar ne?

Mogućnost da naš Antonio prohoda i priliku za upoznavanje novog načina života pruža mu Poliklinika Glavić iz Zagreba. Radi se o poliklinici za neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja uz pomoć napredne tehnologije robotske neurorehabilitacije, točnije robota Lokomata omogućuje uspostavu motorne funkcije u nogama. Uređaj se sastoji od egzoskeletnog robota, sprava za hodanje i ortoza koje su prilagodljive odraslim pacijentima i djeci poviše pet godina. Između ostaloga, rad na uređaju na interaktivan način potiče pacijenta da određenu vrstu pokreta napravi što više puta kako bi se omogućio njegov oporavak. Do sada je Poliklinika postigla odlične rezultate na ovom području te upravo oni nude jedinu mogućnost Antonijevog oporavka.

Budući da se radi o privatnoj klinici, HZZO ne sudjeluje u pokrivanju troškova. Kako bi Antonio prohodao i dobio šansu za igru s vršnjacima, potrebno mu je minimalno 12 tjedana terapija čija ukupna cijena prema preliminarnim izračunima iznosi 126.000,00 kn.

Mole se svi ljudi koji imaju dobru volju, želju i mogućnosti pomoći Antoniju, da uplate namijenjena sredstva na sljedeći broj računa: HR7624020063103370003 u Erste banci (Antonio Varga).

Zahvaljujemo svima od heart!

Više informacija o ovoj humanitarnoj akciji možete saznati na poveznicama ispod:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button